Herczeg Tamás és Zalai Mihály megköszönték a választóknak a részvételt

2019. október 14. 09:12 | behir

Az önkormányzati választás eredményét vasárnap késő éjszaka értékelte Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei választmányának elnöke és Zalai Mihály, a megyei önkormányzat elnökjelöltje, a Fidesz megyei választmányának kommunikációért felelős alelnöke.

Herczeg Tamás és Zalai Mihály megköszönték a választóknak a magas részvételt, a jelölteknek az indulást, a Fidesz-KDNP aktivistáinak a segítséget, és minden szavazatszámlálónak és a szavazás lebonyolításában résztvevőnek a munkát.

Békéscsabán a Hajrá Békéscsaba Egyesület által jelölt és a Fidesz-KDNP által támogatott Szarvas Péter győzött. A Fidesz-KDNP hét, a Hajrá Békéscsaba Egyesület szintén hét mandátumot szerzett a békéscsabai testületben.

A Fidesz-KDNP a megye 52 településén indított vagy támogatott polgármesterjelöltet. 36 településen eredményesen szerepeltek a pártszövetség jelöltjei. A megyei önkormányzat 17 mandátumából pedig 10-et a Fidesz-KDNP, 2-őt a DK, 2-őt a Jobbik, 1-et az MSZP, 1-et a Mi Hazánk, 1-et a Momentum szerzett meg. Ez alapján várhatóan továbbra is a Fidesz-KDNP többség vezeti a megyei közgyűlést, és dolgozhat tovább a megye településeinek fejlesztéséért.

(A megyei közgyűlések mandátummegoszlása idekattintva érhető el.)

 

 

További programok »

FEL