Csabai Fidesz: továbbra is koalícióban dolgozunk tovább a Hajrá Békéscsabával

2024. június 10. 00:28 | Vincze Attila

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Opauszki Zoltán, a párt békéscsabai frakcióvezetője értékelte a kampányt, valamint a helyi önkormányzati választási eredményeket. A párt 4 képviselőt küldhet a közgyűlésbe októbertől.

A térség országgyűlési képviselője a békéscsabai Fidesz irodában a behir.hu-nak nyilatkozott. Herczeg Tamás elmondta, hogy az elmúlt évtizedek távlatában talán most volt a legintenzívebb az önkormányzati, illetve európai parlamenti választási kampány. Mint fogalmazott, Békéscsabán is rekordszámú szavazat érkezett az urnákba.

 

 Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. Fotó: Bere Mátyás / behir.hu

 

– Először is szeretnék gratulálni polgármester úrnak, aki most már a harmadik ciklusát kezdi. Én a Fidesz szempontjából Békéscsabán jobb eredményt vártam, úgy gondoltam, hogy több képviselőt fogunk tudni a helyi képviselőtestületbe küldeni, mint ahogyan az alakult. Ugyanakkor egy koalíciós együttműködés lesz nagy valószínűséggel a Hajrá Békéscsaba Egyesület, illetve a Fidesz között és így fogjuk majd folytatni a munkát – hangsúlyozta.

Opauszki Zoltán, a párt békéscsabai frakcióvezetője értékelésében kiemelte, hogy a demokrácia ünnepe volt a vasárnapi nap, és köszönet illet mindenkit, aki elment és szavazatával hozzájárult ahhoz, hogy a választások lebonyolódjanak. 

 

Opauszki Zoltán, a békéscsabai Fidesz frakcióvezetője. Fotó: Bere Mátyás / behir.hu

 

– Mindenképpen gratulációnkat kell kifejeznünk Szarvas Péter polgármester úr eredményéhez, hisz újabb öt évre kapott felhatalmazást a választóktól, valamint gratulálok valamennyi képviselőtársamnak, akik újonnan szereztek mandátumot, illetve hosszabbításra kaptak lehetőséget. Mindenképpen az látszik reálisnak, hogy a város vezetésében egy koalíciós együttműködés folytatódhat a Hajrá Békéscsaba Egyesülettel közösen – fejtette ki.

Opauszki Zoltán fölényesen, 47,92 százalékkal nyerte meg saját körzetét az önkormányzati választáson, így újabb öt évig lesz a jaminaiak képviselője. Ezzel kapcsolatban hozzátette, hogy továbbra is a csabaiakat fogja szolgálni, azért, hogy egy fejlődő, jól élhető, biztonságos városban élhessenek.

További programok »

FEL