Herczeg Tamás: A magyar nemzet szabadságvágyát jelképezi március 15

2021. március 15. 10:13 | Papp Ádám Sándor

A térség országgyűlési képviselője hétfőn reggel Békéscsabán, a Kossuth szobornál helyezte el koszorúját és hajtott főt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt.

Békés megye egyes számú választókerületnek 10 településén helyez el koszorút Herczeg Tamás. Az országgyűlési képviselő március 14-én  Kétegyházán, Szabadkígyóson, Újkígyóson és Csabaszabadiban emlékezett meg a szabadságharc hőseiről. Március 15-én reggel Békéscsabán, a Kossuth téren folytatta választókerületének járását.

–1848. március 15-e mint minden magyar ember számára, így nekem is a szabadságharcról szól. Arról a forradalomról, amely örökre megváltoztatta azokat a feudális kereteket, amelyben a magyar nemzet élt ’48-ig. Bár a szabadságharc elbukott, mégis jelezte, hogy a magyar nép szabadságvágya elpusztíthatatlan – mondta a behir.hu kérdésére az országgyűlési képviselő.

 

Fotó: Fazekas Róbert / 7.TV

Fotó: Fazekas Róbert / 7.TV

 

Hozzátette: az emberek a koronavírus miatt idén is – a megszokottól eltérő módon, egyenként is –  megemlékeznek a hősökről.

– A járványhelyzet miatt március 15-ét is máshogy ünnepeljük, mint korábban, de a szívünkben ugyanúgy emlékezünk 1848-49 hőseire, akik példát és mintát adtak nekünk. Más most a helyzet a megszokottól, egyenként jönnek ki az emberek fejet hajtani. Reméljük, hogy ez nem sokáig lesz már így és visszaáll a világ a normális kerékvágásba – zárta gondolatait Herczeg Tamás.

További programok »

FEL