Herczeg Tamás: A Karácsony a család szentségéről szól!

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő ünnepi köszöntője:

 

Minden másnál szebb a Karácsony hangulata, a meghittséget a szeretet hozza el, amikor a hétköznapi pillanatokhoz képest sokkal inkább a szeretteink, a családunk felé fordulhatunk. Gyermekkorunk csodavárása, önfeledt boldogsága az, ami végigkíséri az életünket; az első ajándékok, a Jézuska eljövetele – soha el nem halványuló emlékek. Ezeknek az emlékeknek az erejét az adja, hogy szeretteink, szüleink, nagyszüleink, testvéreink körében éltük át őket. Itt fogható meg az ünnep igazi jelentősége és üzenete.

A Karácsony a család szentségéről szól! Arról a semmivel sem összehasonlítható érzésről, amikor azokkal lehetünk együtt, akiket szeretünk, és akik szeretnek minket. Ki ne emlékezne azokra a boldog pillanatokra, amelyeket a szülei arcáról ellesett, amikor úgy érezték, örömet szereznek nekünk a készülődéssel, a karácsonyfával, az ajándékokkal, a szépen díszített karácsony esti asztallal, a különös, évente csak egyszer ismétlődő hangulattal, a bensőséges pillanatokkal, azzal a lelkiállapottal, amit szeretetnek hívunk, és ami persze nem lehet egyetlen nap műve. Nem lehet csak az év egyetlen napján szeretni, de valahogy mégis ez az a nap, ez az az este, amikor, ha nem rontjuk el ideges kapkodással, türelmetlenséggel, önzéssel, akkor a leginkább kiteljesedik a szeretet érzése. Ilyenkor a már eltávozott szeretteink is itt vannak velünk a szívünkben, és együtt örülnek a felcseperedő gyerekeknek, a gyarapodó családnak, apróbb-nagyobb sikereinknek, büszkeségeinknek.

Az ünnep alkalmával, a mindennapok küzdelmeit félre téve, élvezzük azt az áldott állapotot, amikor az időnket azokkal tölthetjük, akik a legtöbbet jelentik számunkra: a családunkkal. Ugyanakkor gyűjtsünk erőt, hogy a Karácsony legnagyobb ajándéka, a szeretet által átjárt családi együttlét a későbbiekben, az év minden napján része legyen az életünknek, mert így az esztendő valamennyi napja ünnepé válik!

Pál apostol gondolatával kívánok szeretetteljes, áldott ünnepeket!

A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat!

Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik” /Pál első levele a korinthusiakhoz 13, 4-8./

 

Herczeg Tamás

országgyűlési képviselő

Megosztás:

Címke: , , ,