Helyi jelöltje nélkül futott össze a csabai lakosokkal a DK elnöke

2021. szeptember 23. 17:00 | behir

Csütörtökön délután utcafórumot tartott a Demokratikus Koalíció elnöke, azonban a pártja által támogatott jelölt nem jelent meg a rendezvényen.

Gyurcsány Ferenc "Fussunk össze!" című eseménysorozata csütörtök délután érkezett meg Békéscsabára, a Jókai Színház előtti térre.

 

Az ex-miniszterelnök beszédének gerincét a szeretet, a megbocsátás és az irgalom hármasságára fűzte fel, s mint fogalmazott: nem revansot kell venni, hanem meg kell küzdeni a normalitásokért.

– Nagyon jó és kívánatos lenne az, hogy mindenkiben meglegyen a másik elfogadásának képessége, és meg lehetne beszélni a közös dolgokat – emelte ki.

Gyurcsány Ferenc lelkes és érzelmileg túlfűtött szónoklatát rendszeres bekiabálások zavarták meg, melyekre a DK elnöke felháborodással reagált. A rendreutasítás nem halkította el a dühös hangokat, fel-felvisított egy-egy síp, el-elhangzott egy-egy elfojtott kiáltás.

 

A rendezvény és a szónok elsődleges célja egyébiránt az volt, hogy mindenkit szavazásra, az előválasztáson és a 2022-es választáson való részvételre, valamint a DK miniszterelnök-jelöltjére, Dobrev Klárára való voksolásra buzdítson.

A DK által támogatott, az előválasztáson Békéscsabán induló jelölt nem vett részt a rendezvényen.

Galéria

További programok »

FEL