Hatvan év után igazi jégpálya nyílt a Csabai rendezvénypajtában

A megnyitás óta minden este megtelik az új pálya a sportolni vágyókkal.

A Csabai Rendezvényszervező Kft. tulajdonosai, a Csabai Kolbászfesztiválhoz hasonlóan ismét a város turisztikai attrakcióját bővíti egy olyan közösségi tér létrehozásával, amely a város lakosságának összetartozását erősíti. A fiatalok megszólításával és interaktív sport létrehozásával pedig reményeik szerint hátrébb szorítják a számítógépet, a közösségépítő szerepével és turisztikai vonzerejével polgári életet varázsolnak a városba. A pálya által nyújtott lehetőséggel a fiatalok kis koruktól kezdve folyamatosan a mozgáshoz, sporthoz tudnak szokni.

Szintén célja az üzemeltetőknek, hogy idővel igazi közösségi térré nője ki magát a hely, ahová beszélgetni, mozogni járnak össze az emberek.

A megnyitás óta minden este megtelik az új pálya a sportolni vágyókkal. A nagy érdeklődés nem véletlen, hiszen legközelebb Debrecenben található hasonló méretű és kialakítású korcsolyapálya. Akik pedig még nem sajátították el ezt a téli sportot, azoknak oktatók segítenek a jégre lépésben. Kedd kivételével minden hétköznap délelőttönként, csütörtökön, pénteken és hétvégén egész nap várják a tanulni, szórakozni vágyókat.

– Oktatóink versenyeket is szerveznek majd, így már óvodás kortól összemérhetik tudásukat a korcsolyázók – tette hozzá Hégely Sándor, a Kolbász Klub elnöke.

A pálya mellett működő büfében őrizve a hagyományokat és a kolbászfesztivál hangulatát, igazi disznótoros ételekkel várják a vendégeiket. A pályák mellett a megszokott italok (forralt bor, tea, forró csoki) sem hiányoznak a büfé kínálatából.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,