Hatméteres a Csabagyöngye karácsonyfája

2015. november 27. 19:27 | behir.hu

Már áll a Csabagyöngye Kulturális Központ karácsonyfája. A hatméteres fenyőt pénteken kora délután állították fel az intézmény előtt.

A karácsonyi ünnepkör idejére a Csabagyöngye Kulturális Központ is állít hagyományosan karácsonyfát. Az intézmény advent kezdetétől vízkeresztig világítja ki az épületet és az előtte álló fenyőt.

Idén egy hatméteres örökzöld jelzi az ünnepkör ittlétét. A fenyőt (ami egy békéscsabai család felajánlásában, a Dobozi útról érkezett) az advent kezdetét megelőző pénteken (november 27-én) állították fel a Csabagyöngye előtt, a békéscsabai Daru-Masters Kft. segítségével.

A kulturális központ karácsonyfáját az arra közlekedőkön túl már a hétvégén sokan megnézik majd: két középiskola is az intézményben tartja szalagavatóját, jövő szombaton Országos Társastánc Bajnokságot rendeznek, de a „leghozzáértőbb” közönsége december 6-án érkezik, amikor Mikulásnap lesz a Csabagyöngyében.

Az örökzöld vízkeresztet követően is tovább szolgál majd, hiszen a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat közreműködésével, rászoruló családok tűzifának kapják meg. 

FEL