Határon túlról érkeztek pedagógusok Békéscsabára

2019. augusztus 9. 19:24 | Papp Ádám Sándor

Csütörtökön Erdélyből, a Vajdaságból, a Felvidékről és a Kárpátaljáról is érkeztek tanárok a Kárpát-medencei Nyári Pedagógus Akadémiára, melynek idén Békéscsaba ad otthont. A négynapos, vasárnapig tartó konferencián több mint 130 külhoni pedagógus vesz részt.

2017-ben indult el a „Járd végig” elnevezésű projekt, melynek célja, hogy a külhoni és hazai pedagógusoknak nyújtsanak szakmai fejlesztést.

– A Járd Végig projekt, a Határtalanul program mintájára jött létre. Nemcsak a gyermekek utaztatása történik határon innen és határon túlra - hiszen ennek a programnak van egy ilyen vonulata is - hanem a pedagógusoknak is korszerű pedagógiai tudást, illetve olyan tartalmat kínálunk, amelyek a pedagógiai megújulást szolgálják – emelte ki Bíró Gyula, a Gál Ferenc Főiskola képzésfejlesztési igazgatója.

Nagy öröm, hogy Békéscsabán tartják ezt a négynapos konferenciát – mondta el a város polgármestere. Szarvas Péter hozzátette: fontos, hogy a magyarság összetartson, az ilyen rendezvények pont ezt a célt segítik.

– Békéscsaba örömmel vállalta el a házigazdaságot, köszönjük, hogy a Gál Ferenc Főiskola campusa ad otthont a négynapos programnak. Oktatási-nevelési szakemberek jöttek hozzánk, akik az oktatással összefüggő magyarországi változásokat és az új pedagógiai módszereket tanulmányozzák – hangoztatta Szarvas Péter.

A négy nap során különböző előadásokat hallgathattak meg a pedagógusok a legújabb oktatási módszerekkel kapcsolatban.

További programok »

FEL