Hatalmas csatában sikerült megőrizni a veretlenséget!

2016. február 26. 22:22 | behir.hu

A női röplabdázóknál a Közép-európai Liga alapszakaszának utolsó csoportkörét rendezték meg Békéscsabán. A szerdán lejátszott derbin a BRSE, a csütörtöki találkozón pedig a Maribor nyert fölényesen az osztrák bajnok, Schwechat ellen. A két veretlen csatáját rendezték meg péntek este.

Már az első pillanatokban látszott, hogy nem adja könnyen magát a szlovén együttes, a magyar bajnok minden egyes pontért meg kellett küzdjön. Fej-fej mellett haladt a két gárda az első játszma során végig, 21-18-nál vezetett először három ponttal a BRSE. A hazai szurkolók által űzött csabai lányok végül heroikus küzdelemben, minimális különbséggel hozták az első etapot, 25-23-ra.

A második „menet” az elején sokban hasonlított az elsőhöz, azzal a különbséggel, hogy a meccs ezen periódusában inkább a szlovén ászoknál volt a minimális előny. Talán a játszma második felében történt meg először nagyon hosszú idő után az, hogy az amúgy igen acélos viharsarki csapat remek ütői kicsit elbizonytalanodtak, a szlovénjátékosok kitűnő sáncmunkájának meg lett az eredménye, a második szett a vendégeké 25-19-re.

A harmadik játszma az előbb elmondottak tekintetében nem hozott jelentős változást, az egyetlenegy idegenlégióst alkalmazó Maribor az etap közepe táján 16-10-re is vezetett. Sasa Nedeljkovics időkérése azonban ekkor telitalálatnak bizonyult, mert varázsütésre minden megváltozott. 19-19-nél előbb utolérte ellenfelét a BRSE, majd néhány perccel később már a közönség ovációja közepette a 2-1-es vezetést ünnepelhette a gárda.

A negyedik játék hű volt az előzőző másfél órás, magas színvonalú röplabdához. Tény nem mindennap tapasztalhat ilyen hőfokú mérkőzést a magyar bajnokcsapat a honi pontvadászatban, de nem fáradt el. Szebbnél-szebb labdameneteteket láthatott a publikum, és azt, hogy a kedvenc csapatuk a negyedik játékban is hátrányból fordítva tudja maga javára fordítani a mérkőzést. Most azzal a különbséggel, hogy a 26-24-es játszmagyőzelem, 3-1-es sikert eredményezett.

Ezzel a Közép-európai Liga alapszakaszának győztese lett a BRSE, méghozzá veretlenül!!

 

Szegedi Zsolt

További programok »

FEL