Hat lopás, két gyanúsított – videóval

Felfeszítették az ajtókat s vittek, amit csak tudtak.

Lakásbetörések gyanúsítottjait fogták el a rendőrök Békéscsabán. A páros tagjai, akik családi házakból többek között ékszereket, készpénzt, műszaki cikkeket tulajdonítottak el, őrizetben vannak.

A cikkhez kapcsolódó videó: 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2016. április 5-én bűnügyi őrizetbe vett két békéscsabai férfit, akik a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján több lopás elkövetésével gyanúsíthatóak. Az 57 éves L. I. és a 27 éves N. G. 2016. március 25-én a kerítésen át bemásztak egy békéscsabai családi ház udvarára, majd a nyitott nyári konyhán keresztül a kamrába mentek, ahol a ház tulajdonosa többek között házi húskészítményeket tárolt. A kamrából 64 szál kolbászt, egy sonkát és szeszes italokat, valamint táskákat tulajdonítottak el. Ezt követően, 2016. március 30-án kifeszítették egy békéscsabai lakóház ajtaját és készpénzt, arany ékszereket, valamint egy karórát loptak el onnan. A nyomozás eddigi adatai alapján N. G. további lopások elkövetésére vette rá L. I-t, aki 2016. március 30-án még két békéscsabai házba, valamint 2016. március 27-én egy békéscsabai lakatlan tanyába és 2016. április 1-jén egy békéscsabai családi házba is betört. A tanyából nem lopott el semmit, a házakból viszont arany ékszereket, ezüst érméket, készpénzt, műszaki cikkeket tulajdonított el.

 

A betöréseket a gyanúsítottak a nappali órákban követték el, az ajtók felfeszítéséhez a helyszíneken talált eszközöket használtak. A Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya L. I. ellen lopás vétség, valamint lopás bűntett, N. G. ellen társtettesként és bűnsegédként elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Forrás:police.hu

Megosztás: