Hat baleset egy órán belül

Több baleset is történt kedden reggel Békés megyében. Egy autó például a Békéscsabát és Gyulát összekötő útszakaszon csúszott be az árokba. A hétfőn éjszaka esett hó először elkezdett olvadni, majd hajnalban ráfagyott az utakra ezért sok autós csak nehezen tudott közlekedni. A rendőrség azt mondja oda kell figyelni a megváltozott útviszonyokra, sok esetben a felkészületlenség miatt történik a baleset.

– Kedden reggel 6 közlekedési balesetről értesítették a rendőrséget Békés megyében. Ezek rövid idő alatt, bő 1 óra alatt történtek. Elsősorban anyagi káros balesetek voltak. Balesetek történtek Gyulán, Békéscsaba külterületén, Gyomaendrőd és Szeghalom és Dévaványa között. A balesetek jellemzően megcsúszott járművek egymásnak ütközéséből adódtak, illetve a csúszást követően letértek az útról – mondta el a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Feuerwerker Béla.

Nagy torlódások alakultak ki a belvárosban is. A gépjárművek sokszor csak nehezen tudtak elindulni és csúszkáltak a jeges utakon. Sokan azt mondták, nem elégedettek a takarítással.

– Nem vagyok megelégedve a téli takarítással mert gyakorlatilag reggel le voltak takarítva az utak végig legalábbis Szabadkígyós-Újkígyós között, Gyula környékén és bizony nehéz volt a közlekedés – fogalmazott Keresztes György.

– Az elsőrendű főutak esetében általában egy-két óra, a másodrendű főutak tekintetében kettő-három óra, a többi utak tekintetében pedig olyan négy-hat óra – fejtette ki Virág Mihály.

Ennyi időn belül kell a havazás észlelésétől kezdve elkezdeniük az utak síkosságmentesítését a közútkezelő járműveinek – ezt mondta még novemberben Virág Mihály az Aktuális című műsorunkban. A Magyar Közút Zrt. Békés megyei igazgatója úgy fogalmazott: idő kell, hogy a legtávolabbi pontra is odaérjenek.

– Természetesen előfordul, hogy az első percekben valaki megcsúszik, amikor még nem ér oda a szórókocsi vagy a hóeke, mert fizikai lehetetlenség, hogy azonnal odaérjen. Azon igyekszünk, hogy mihamarabb odaérjünk, de van egy olyan átmeneti időszak, amikor még nem történik meg a síkosság-mentesítés, vagy éppen a hó-eltakarítás – tette hozzá a Magyar Közút Zrt. Békés Megyei Igazgatóságának igazgatója, Virág Mihály.

A téli átállás időszaka általában november 10-től, március 15-ig tart, de ez minden évben máshogy alakul az időjárási viszonyoknak megfelelően

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,