Hasznos tanácsokkal látták el a fiatalokat

2019. február 8. 17:18 | behir

A Békéscsabai Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója a Biztonságos Internet Nap kapcsán a világháló használatának veszélyeiről tartott előadást két békéscsabai középiskolában.

Újabb fontos témáról tartott tájékoztatót két békéscsabai középiskolában a Békéscsabai Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója. A rendőrtiszt minden héten ellátogat a diákokhoz és mindkét intézményben 2-2 órás foglalkozásokon beszél a fiatalok biztonságát érintő legfontosabb kérdésekről. Emellett folyamatosan kapcsolatot tart az iskolák pedagógusaival, akik szükség esetén a segítségét kérhetik. A Biztonságos Internet Nap kapcsán, ami idén február 5-ére esett, 2019. február 8-án a bűnmegelőzési órák témája a világháló használata volt. A rendőrség szakembere felhívta a diákok figyelmét arra, hogy a jelszavaikat ne adják meg másoknak és fontolják meg, hogy milyen személyes adatot, fényképet tesznek közzé a közösségi oldalakon! Szó esett az internetes zaklatásról, bántalmazásról is. Ha valaki bántó, sértő üzeneteket kap, a nevében álprofilt hoznak létre, vagy üzeneteket küldenek másoknak, esetleg megpróbálják lejáratni, kiközösíteni, azonnal segítséget kell kérni. A diákok a kérdéseikre is választ kaphattak, a szünetekben pedig az internethasználattal kapcsolatos feladatlapot tölthettek ki.

Az iskolai bűnmegelőzési tanácsadók a tanév során különböző témákat dolgoznak fel a középiskolásokkal. Így például szó esik a kábítószerek, új pszichoaktív anyagok használatának veszélyeiről, valamint a lopások megelőzésének lehetőségeiről is. Ezeknek a bűnmegelőzési témájú beszélgetéseknek az a célja, hogy a fiatalok felismerjék a veszélyhelyzeteket és megtanulják, mit tehetnek annak érdekében, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

 

Forrás: MTI

FEL