A használt ruha adás-vételt segíti egy Békés megyei applikáció

2020. november 24. 06:32 | behir

A fiatal, Békés megyei Varga Renáta a megálmodója annak a vadonatúj magyar applikációnak, a Gardróbomnak, amely trendi, gyors és kényelmes megoldást kínál a használt ruha-piacon, mindezt a környezettudatosság jegyében.

A gyulai ötletgazda a TikTokon tett közé egy videót, amelyből előbb az ötlet született meg, majd a mobilos applikáció készül el a közeljövőben. Az alkalmazás kifejezetten azok számára készül, akik a már megunt, de még jó állapotú ruháknak keresnek új tulajdonost vagy éppen vásárolni szeretnének. Varga Renáta szerint korunk égető problémája a környezetszennyezés és köztudott, hogy a ruhaipar az egyik legszennyezőbb iparág. A fiatal hölgy véleménye szerint a 21. század embere ezért egyre tudatosabban próbál fellépni a bolygónk jövőjének érdekében.

– Ismét aranykorát éli a használt ruhák eladása, vétele. A globális trendeket követve hoztam létre a hazánkban egyedülálló Gardróbom nevű applikációt, hogy megkönnyítse a „second hand" ruhákat keresők dolgát. Nagyon fontos számomra a környezetvédelem. A fast fashion térhódítása miatt egyre több ruha kerül a piacra, miközben egy adott darabot egyre kevesebbszer viselnek az emberek – hangsúlyozta a gyulai ötletgazda. Kiemelte, hogy véleménye szerint az interneten a használt ruhák eladására több felület is létezik, viszont ez az applikáció mást kínál, mint a már létező platformok.

– A témában elérhető oldalakat elavultnak éreztem, a legtöbbnek úgy gondolom, ma már nincs is igazán létjogosultsága. A nem kifejezetten használt ruha eladásra létrehozott online piactereken, közösségi felületeken egy idő után elveszik a feltöltött termék. A Gardróbomban ezzel szemben egyéni profilok, részletes keresőfelület várja a vásárlót, ahol nemcsak arra lehet rákeresni, hogy „kék szoknya”, hanem többek között egy adott stílusra is. Illetve, ha valamelyik eladónak szimpatikus a stílusa, akkor be tudom követni az oldalát, így folyamatosan látom a termékeit.

A tervek szerint a Gardróbom közösségi oldalként is funkcionál, nem csak kizárólag a ruhák adás-vételi felületeként működik majd.

Itthon

Letartóztatta a bíróság a fizetés nélkül távozó vendéget - videóval

Mentősnek adta ki magát, úgy utazgatott az országban egy férfi. Vendégházakban szállt meg, majd fizetés nélkül távozott. A gyanú szerint öt megyében követett el bűncselekményeket. A gyulai rendőrök Pest megyében elfogták és Békéscsabán, a Békés megyei rendőrség fogdájában adtak neki szállást.
08:15
FEL