Hasít a térdközépig érő fehér sportzokni-teniszcipő kombó

2022. július 13. 09:15 | Such Tamás

A minap egy 30 év körüli ismerősöm némileg szörnyülködve mutatta az „új” divatot a mobilján: egy fiatalember térdig érő fehér pamutzoknit viselt teniszcipővel. Mire azt mondtam, ez a ’80-as években alap volt.

– Mi a divat? – kérdezem Csiffáry Zsuzsi kollégámat, aki nem mellesleg a BMC egyik legválasztékosabban öltözködő munkatásra. (A 30 darabos ruhatárából akár 150 különböző kollekciót is tud kreálni.) – Amit én csinálok – válaszolja.

Megemlítem, állítólag, ha David Bowie tegnap meglátott egy cipőt, ma megvette, holnap már divat lett.

Majd a térdig érő fehér sportzokni-teniszcipő kombóról elmondja, két évvel ezelőtt a fővárosban már menő volt a térdig felhúzott zokni. Mi több a csabai edzőtermekben is így hordják a fiúk.

 

Papucs, zokni – Forrás: blog.ecipo.hu

Ez is egy variáció – Forrás: blog.ecipo.hu

 

– Olykor olyat is láthatunk – folytatja –, hogy a lányok miniszoknya alá neccharisnyát vesznek fel, és a harisnyára divatzoknit húznak, amely térdig ér, de látszik, hogy van egy kis mintás harisnya alatta és ez trendi.

Hozzáteszem, egyre több zoknis-műanyag papucsos fiatalt látok a környezetemben. – Kinek, mi a stílusa, bár, ha fáznak, akkor szerintem ne strandpapucsot vegyenek fel – mondja.

Közben belép az irodába D. Nagy Bence… Mire Zsuzsi, „Például Bence zakója és nyakkendője egyezik a szeme színével. Tudatos?” „Nem, csak ez jön rám...”

Azt követően megtekintem a szerkesztőség zokni viselési szokását: a bent lévő 12 kollégából kilencen boka-, ketten normál- és Fazekas Helga bőr színű titokzoknit hord.

Szandál mintás zokni

További programok »

Itthon

Nem kenyerünk a szemfényvesztés! – látásápolás nyáron

Legyen szó szemcseppekről, vitaminokról, vagy akár napszemüvegekről, a látószervünk a bőrhöz hasonlóan kiemelt és tudatos védelmet igényel. Nyáron intenzíven vigyáznunk kell, amikor a forróság, az UV, a gyakrabban előforduló bulizás, valamint sokaknál a pollen is árt a szemnek.
2024. június 24. 11:45
FEL