Hársfákat ültetettek a Hajrá Békéscsaba Egyesület tagjai az Erzsébet lakóparkban

2021. november 20. 11:45 | Such Tamás

Kissé álmosan, de annál nagyobb elánnal vetette bele magát az újabb remek akciójába a Hajrá Békéscsaba Egyesület szombat reggel. Ezúttal közel tízen összesen tíz hársfát ültettek el az Erzsébet lakópark 13. szám melletti nagy füves területen.

– 10 darab kislevelű hársfát ültetünk a délelőtt folyamán – mondta érkezésemkor Kovács Pál, a Hajrá Békéscsaba Egyesület titkára. Hozzátette, ez már a harmadik akciójuk; a terveik szerint évi két alkalommal fogják „bevenni” a város különböző pontjait.

Hársfákat ültetett a Hajrá Békéscsaba Egyesület – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Nagy Ferenc – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Hamarosan a célszerszámokkal – ásó, létra, kalapács, vödör stb. – megérkeztek az egyesület további oszloposai is, és mint szorgos hangyák, szép lassan „átskiccelik” a területet.

Nagy Ferenc alpolgármester elárulta ars poeticájukat: minél több fa, annál jobb! Elmondása szerint a városban szerencsére sokan ültetnek fákat: lakosok, más szervezetek, amelyhez nagy örömmel csatlakoznak.

– Minden egyes fa sokat számít a levegő minősége szempontjából; nyilván az itt lakók majd a nyáron fogják igazán érezni, hogy a perzselő hőségben milyen csodálatos a fák árnyékába bújni – fogalmazott.

 

Galéria

További programok »

FEL