Fákat ültetett a Hajrá Békéscsaba Egyesület az Erzsébet lakóparkban

2020. november 7. 14:14 | Vincze Attila

Tíz darab fát ültettek el szombaton a Hajrá Békéscsaba Egyesület tagjai az Erzsébet lakópark területén. A közösség az akcióval a zöldkörnyezet fenntartására, gondozására hívta fel a lakosság figyelmét. Az egyesület tervei szerint jövőre további két helyszínen folytatják majd a városban a fatelepítést.

A Hajrá Békéscsaba Egyesület tagjai saját maguk ásták ki szombat reggel annak a tíz fának a helyét, melyeket az Erzsébet lakópark egyik üresen álló részére ültettek. A fásítást már tavasz óta tervezték, a területet az önkormányzat jelölte ki.

- Még a tavasszal történt, hogy Szarvas Péter polgármester indítványozta az egyesület elnökségének, hogy faültetéssel járuljunk hozzá a városunk zöldebbé tételéhez, ezt az elnökség elfogadta, majd jóváhagyta és most hajtottuk végre az akciót - mondta el Kovács Pál, a Hajrá Békéscsaba Egyesület titkára.

Az egyesület tagjai ezzel a kezdeményezéssel szeretnék felhívni a csabaiak figyelmét a zöldkörnyezet fenntartására és gondozására, valamint arra, hogy lehetőség szerint mindenki kövesse a példájukat. A szervezet szakemberek bevonásával törekedett arra, hogy olyan típusú fákat ültessen el, amelyek nem okoznak majd gondot a későbbiekben. Így esett a választás öt darab mezei juharra és öt darab kislevelű hársra.

- Szépíti a környezetet, árnyat ad, a nagy melegben hűs környezetet biztosít. Olyan fákat választottunk, amelyek nem allergén hatásúak - fogalmazott dr. Juhász István, a Hajrá Békéscsaba Egyesület önkormányzati képviselője.

A szombati fásítás csak az első lépés volt, az egyesület azt ígéri, hogy jövő tavasszal további két helyszínen folytatja a faültetéseket Békéscsabán.

További programok »

FEL