Háromváros Kerékpáros Fesztivál – jó hangulatban zajlik a körtúra

2023. május 27. 13:10 | Fajó Attila

A mostani hétvégén rendezik meg a Háromváros Kerékpáros Fesztivált, amelynek házigazdája ezúttal Békés városa. Az esemény egyik kiemelkedő eleme Gyulát és Békéscsabát is érintő biciklis körtúra, amely szombaton reggel indult.

A körtúra több mint 50 km-es távon járja be a három közép-békési település legszebb részeit. A túrához a három település valamelyikén lehet csatlakozni, és aki a teljes távot teljesíti, a befutónál emlékéremben részesül. A résztvevők felkészült túrakísérők vezetése mellett tekerik végig az útvonalat. A Decathlon támogatásával az idei körtúra résztvevői rajtcsomagot kaptak, emellett a cég jóvoltából egyéb aktivitásokat is kipróbálhattak az érdeklődők a békéscsabai helyszínen. A résztvevőket a program során bringás reggeli és ebéd várta.

Opauszki Zoltán a Háromváros Kerékpáros Fesztivál egyik főszervezője a békéscsabai állomáson kérdésünkre elmondta, hogy várakozásaikhoz mérten jól alakul a rendezvény, amelyet immár harmadik alkalommal rendeznek meg. 

Serfecz Dávid túravezető szerint remek hangulatban tekerték le a résztvevők a szombati nap első 36 kilométeres adagját. Az időjrás kiváló, se nem meleg, se nem hideg. Kiemelte: nagyszerű lehetőség a fesztivál, hogy közösséget alkothassanak a bringások. A rendezvény közösségteremtő ereje vitathatatlan.

A Szent István térre megérkező békési, gyulai és a hozzájuk csatlakozó csabai kerekezők egy orosházi illetőségű Extreme Bike Show névre hallgató triálcsapat bemutatóját élvezhették. A kerékpárosok 13 órakor indultak tovább a befejező etap teljesítésére.

Galéria

További programok »

FEL