Hárompontos terv: a nyáron egy világhírű kosaras is pattogtat a Lencsón

2024. február 26. 15:39 | Such Tamás

Közel két éve szervez a békési születésű, ám 11 esztendeje Angliában élő Dobi Gábor street tornákat a Lencsési kosárpályán. S hogy miért éppen ott? A válasz egyszerű, mert a párja szülei Csabán élnek. És egy igazi kosaras sosincs szabadságon, mert ha egy jóravaló flasztert lát, amin legalább egy palánk – pláne öt – mosolyog, akkor nyomban labdát fog.

– Hétfőn érkeztem Békéscsabára, azóta napi rendszerességgel kint kosarazunk: hol kevesebben, hol többen, de minimum négyen mindig voltunk – meséli vasárnap délután Dobi Gábor aki Bristolban egy fuvarozó céget vezet. – Az abszolút kezdőtől a remek játékosig megfordul minden szintű játékos, de a lényeg, hogy itt mindenki játszhat. Többek között szombaton a rossz idő miatt, egy félórás telefonálgatás után, tizedmagunkkal kibéreltük a Mester klub termét, csak hogy ne maradjunk játék nélkül. A legtöbben ma délután, vagy harmincan is megfordultak a pályán.

 

Dobi Gabi lasztival – Fotó: Such Tamás / behir.hu

 

Dobi Gabi 13 évesen kezdett el Békésen kosarazni. Sportpályafutása alatt több klubnál is megfordult mint például a Danone Honvédnél, a Dombóvárnál, illetve a szentendrei, a békéscsabai vagy a gyulai alakulatokkal is pattogtatott. A 2006-os gerincműtétét követően csak hobbi szinten játszik, de ahogy fogalmaz, sosem fog leállni, noha tiltva van számára a sport. Amikor csak teheti, részt vesz az angliai 3x3-as tornákon, illetve az elmúlt években a helyi profi csapat nyári ligájába is benevezett.

– A párom családja Békéscsabán él, én pedig ezt a kültéri pályát ismertem. Idővel barátságba kerültem jó néhány fiatal kosarassal, akiknek két éve szerveztem egy kisebb tornát. Idén nyáron azonban egy még nagyobb durranással készülök: ha sikerül támogatókat szerezni, akkor egy világhírű kosaras is tiszteletét teszi a Lencsési grundon. Közben én hétfőn visszaindulok Angliába; hamarosan belefogok a szervezésbe.

 

Galéria

További programok »

FEL