Háromnapos metal zúzda a pósteleki erdőben

2023. június 9. 15:46 | Such Tamás

Ezúttal a pósteleki Mókus Csárda melletti zöld terület ad(ott) otthont a Viharsarki Rockfesztiválnak. A tavalyi kétnaposról háromra hízlalt rockprogram csütörtök este bontott vitorlát.

– Gyerekkorom óta zenélek, mindig is tetszettek – például – a Mézes Zsolti által szervezett fesztiválok – meséli Arany Máté főszervező, az Akela együttes egyik gitárosa, miközben a háttérben épp a Crom zenekar gyalulja a fémforgácsait. – Tulajdonképpen már a Covid-19 járvány előtt akartam egy élőzenés klubot, mivel Békéscsabán egyre kevesebb a jó hely, miközben egyértelműen van rá igény, és akkor beütött a vírus…

 

Arany Máté (balról) – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Arany Máté (balról) – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Majd amikor kitisztult a levegő, azaz levehettük a maszkokat, újabb ötlete támadt: az Akela általi kapcsolataira építkezve kitalálta a fesztivál ötletét. Hívó szavára a tavalyi, kétsporonyi bulira jó pár ismertebb zenész kapásból igent mondott. Idén még több kisebb, feltörekvő csapat és három húzónév: Kalapács-Akela-Moby Dick lép(ett) a deszkákra.

 

Galéria

 

– Úgy gondolom, az emberek vágynak arra, hogy miután leteszik a munkát, kijönnek a gyárból, elmenjenek egy jó buliba, ahol elengedhetik magukat. Mert Békés megye megérdemli – fűzi hozzá.

 

További programok »

Kultúra

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét „muzsikál” az erdő Gyulán is

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2023-ban a 20. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból szeptember 29. és október 1. között országszerte természetismereti sétákkal, zenei élményekkel várják a szervezők az érdeklődőket. A gyulai programok az Almásy-kastélyban, a Mályvádi-erdőben és Városerdőn, míg a határ másik oldalán Nagyváradon zajlanak majd.
2023. szeptember 26. 18:20
FEL