Három új focista Békéscsabán

2016. július 1. 11:22 | Fekete Kata

Majdnem véglegesnek tekinthető a Békéscsaba 1912 Előre új kerete, hiszen a mai napon újabb szerződéskötésekre került pecsét.

Több próbázót is megfigyelt a szakmai stáb a június 20-án kezdődő felkészülési időszak alatt. Ennek eredményeképpen pénteken aláírta szerződését és visszatér szülővárosába, Békéscsabára, a 24 éves Kelemen Dávid. A focista az előző szezonban még a Paksi FC védelmét erősítette – írja az 1912elore.hu.

A 187 centiméter magas – korábban U21-es válogatott – a 2011/2012-es idényben, az MTK-Budapest együttesével aranyérmes lett a Ness Hungary NBII Keleti csoportjában. Abban az évben Magyar Kupa döntőt is játszott, egy esztendővel később pedig már bronzérmes pozícióban végzett akkori klubjával. Dávid egy évre kölcsönbe érkezik Békéscsabára.

Ugyancsak Békéscsabán játszik majd a 21 éves Gránicz Patrik, aki a Kozármisleny együttesétől érkezett az Előréhez. Patrik 2010-ben igazolt a PMFC-hez, ahol játszott az NB3-ban és az utánpótlás csapatokban is, idővel pedig bemutatkozhatott a Liga Kupában és az akkori első osztályú csapatban is. A tehetséges fiatal támadó – a vezetőség és a szakmai stáb szerint is – a csapat hasznos tagja lehet, hiszen pályafutása során eddig összesen 159 gólt szerzett, az előző idényben huszonhétszer lépett pályára és négyszer talált be az ellenfél kapujába.

Visszatér Békéscsabára a csongrádi születésű, 27 esztendős Bagi István is. A 186 centiméter magas középpályás korábban a Csongrádi TSE, a Kecskeméti TE, a Mezőkövesd együtteseiben is szerepelt. István 2014-ben igazolt a Lilákhoz és a 2015/2016-os szezonban kölcsönben játszott a Kisvárda Master Good csapatánál.

A csapat július 11-16-án Algyőn edzőtáborozik. A keretet addigra alakítják ki és az utazók névsorát addigra véglegesítik.

FEL