Három tűzoltó kapott elismerést Békésen, Szent Flórián nap alkalmából

2020. május 5. 16:42 | behir

Szent Flórián napon, a tűzoltók védőszentjének napján idén nem tartottak központi rendezvényt, így a Békési Önkormányzati Tűzoltóság a békési tűzoltó állomáson tisztelgett a tűzoltók előtt. Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere, a helyi tűzoltóság alelnökeként elismeréseket adott át Araczki Zsolt tűzoltó parancsnokkal közösen három tűzoltónak.

A tűzoltók minden napos jelenléte biztonságot nyújt az emberek számára. Mindannyian tudjuk, ha bajba kerülnénk, ők azok, akik mindamellett, hogy tüzet oltanak, kimentenek bennünket, ha a helyzet éppen úgy kívánja, akár gólyát is mentenek, hogy egy belógó elektromos vezeték ne veszélyeztesse a madarak életét.

Áldozatkész munkájuk a mai járványügyi helyzetben különösen fontos. Mint az Polgár Zoltán elmondta, Békésen jelenleg hetente kétszer fertőtlenítik Békés köztereit a tűzoltók, önként vállalva, szabadidejüket is feláldozva.

 

 

A békési tűzoltóságon jelenleg nyolcan dolgoznak főállásban, az ő munkájukat egészítik ki a Hencz Antal Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. A világnap alkalmából Araczki Zsolt tűzoltóparancsnokkal közösen oklevelet és jelképes ajándékokat adtak át Szitás Péter, Medgyesi Máté és Opauszki János tűzoltóknak.

Szent Flóriánnak a hite miatt kellett meghalnia 1716 éve. A hite miatt, és mert kiállt azokért, akiket keresztény hitükért hurcoltak meg. Védőszentként való tisztelete már Magyarországon is több évszázadra tekint vissza, vértanúságának napját 1991 óta újra ünnepelhetjük Magyarországon, valamint 1999 óta ez egyben a tűzoltók világnapja is.

 

További programok »

Itthon

Jakab: „A békési melós 140 ezerrel kap kevesebbet, mint a fővárosi kollégája”

Egy Békés megyei munkája is ér annyit, mint bárki másé Európában címmel tartott sajtótájékoztatót hétfő délután, a békéscsabai Petőfi ligetben Jakab Péter, az előválasztás miniszterelnök-jelöltje, és Stummer János országgyűlési képviselő, aki az ellenzéki előválasztáson Békés megye 1. számú választókerületében indul.
2021. június 21. 17:02
FEL