A békési tűzoltók 136-szor vonultak 2018-ban

2019. március 6. 09:37 | behir

A Békési Önkormányzati Tűzoltóságot 2018-ban 136 esetben riasztották káreseményhez – tájékoztatott Araczki Zsolt parancsnok. 123 alkalommal saját erővel történt a kárelhárítás, míg tizenhárom esetben szükség volt hivatásos tűzoltók beavatkozására is.

A tűzesetek száma az előző évekhez képest jelentősen csökkent, 49-ről 29-re. A műszaki mentések száma viszont emelkedett: közúti balesetek, faeltávolítások, viharkárok felszámolásában 97 esetben kellett beavatkozniuk. A faeltávolítások száma nőtt, viharos időjárás két alkalommal is okozott egyszerre nagyobb esetszámot. 2018 fejlesztést is hozott: mintegy négymillió forintos pályázati forrásból sikerült a védőruházat cseréjét megvalósítani.

 

Fotó: Békés Önkormányzati Tűzoltóság

 

A tűzoltóságot három önkormányzat (Békés, Bélmegyer és Tarhos), valamint a Hencz Antal Önkéntes Tűzoltó Egyesület tartja fenn, nem jogi személyiségű önkormányzati társulásként működik. Megközelítőleg 22 ezer állampolgár és 248 km2 elsődleges védelmét látja el. A tűzoltóság összesen 10 fővel látja el a készenléti szolgálatot, a nap 24 órájában.

Forrás: Békés Város Önkormányzata

 

További programok »

FEL