Három óvodát újítanak fel Gyulán

2019. április 5. 08:51 | behir

Megkezdődnek a foglalkoztatás és az életminőség javítása, családbarát munkába állást segítő óvodák fejlesztése Gyulán című projekt munkálatai. A beruházás révén három óvodát újítanak fel a gyermekjóléti alapellátásokhoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségének fejlesztése érdekében.

A TOP-1.4.1-16-BS1-2017-00015 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program forrásaiból jön létre, –  170 millió forint európai uniós támogatásból – melyhez 138,5 millió forint pályázaton kívüli önerőt biztosít a gyulai önkormányzat.

A pályázatnak köszönhetően felújítják a törökzugi óvodát, átalakítják, kibővítik a galbácskerti óvodát, valamint fejlesztik a gyulavári óvoda játszóudvarát. A beruházás révén infrastrukturális fejlesztés és eszközbeszerzés is megvalósul. A projekt a munkaterület átadásával kezdődik meg a törökzugi helyszínen.

A munkálatok alatt, a modern követelményekhez igazodva racionalizálják az átalakítandó épületek alaprajzi rendszerét, valamint felújítják a mosdó- és öltözőhelyiségeket, amelyek a szigetelés után új aljzatot és burkolatot kapnak. Az óvodákban emellett a gépészeti- és a villamos-rendszer is megújul, fehér mosogatóval és adagolóval ellátott melegítőkonyhák létesülnek, továbbá illemhelyeket alakítanak ki a látogatók és a mozgáskorlátozottak számára. A galbácskerti óvodában 25 gyermeket ellátó csoportszobákat alakítanak ki, a beruházás után mindhárom helyiség alapterülete meghaladja az ötven négyzetmétert. A gyulavári óvodában olyan – széltől és esőtől védett – játszóudvar létesül, ahol a szabadtéri foglalkozásokat az átmeneti évszakokban is zavartalanul megtarthatják.

A projekt révén mindhárom óvodában korszerű, minden igénynek és elvárásnak megfelelő, modern intézményi környezet jön létre.

A beruházás várhatóan 2019. december 31-én zárul.

További programok »

Fejlesztéspolitika

Hangulatosabb lett a Lencsési

Közel 740 millió forintból hajtják végre a CsabaPark harmadik ütemének fejlesztéseit. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban többek között futópályát és élményparkot alakítanak ki a CsabaParkban, de a forrásból a Szabó Pál téren és a Haán Lajos téren is fejlesztenek.
2019. október 11. 16:43
FEL