Három csabai atléta is szerepel a nyári világversenyen

2018. június 26. 16:02 | behir

Megvan az U 18-as magyar EB válogatott kerete.

A Győrben, július 5-8. között megrendezendő U18 (Ifjúsági) Európa-bajnokságra a válogatási időszak a korosztályos országos bajnoksággal majdnem teljesen befejeződött. Csak néhány számban maradtak még kérdőjelek.

Egyéni számokban országonként két olyan atléta indítására van lehetőség, akik az adott számban elérték az EAA által előírt nevezési szintet. Ahogy azt Lengyák György Utánpótlás referens az érintett edzőknek a szezon előtt elküldte, a válogatáshoz a versenyeket három kategóriába soroltuk, ez egyúttal a fontossági sorrend is:U18 országos bajnokság, U18 válogatott viadal - Ifjúsági Liga versenyek

Az Ifjúsági Európa bajnokságon résztvevő atléták között:

A 2 atlétánk is az indulók között:

Apáti Bence 1500 m, edzője: Tóth Sándor

Zahorán Petra 5000 m gyaloglás, edzője: Urbanikné Rosza Mária

 

 

Spiriev Attila MASZ sportigazgató kihírdette az U 20-as VB válogatott keretét

Általában elképesztően jó eredmények, felnőtt szintű versenyek jellemzik az IAAF U20 világbajnokságokat, és mindez bizonnyal így lesz ez július 10-15. között is, amikor a finnországi Tamperében gyűlnek össze a világ legjobb junior atlétái. A nemzetközi szövetség a legtöbb versenyszámban igen erős nevezési szinteket határozott meg, egyre nehezebb a kvalifikáció.

Ezért is nagy dolog, hogy míg a legutóbbi U20 VB-re 12 sportolónk jutott ki, ezúttal legalább 20 magyar atléta indulhat egyéniben és két váltót is tudunk indítani Tamperében.

A Junior Világbajnokságon résztvevő atléták között:

Pavuk Tíra - 3000m akadály, edző:Urbanikné Rosza Mária

További programok »

Sport

Labdarúgás: A győzelem a cél Nyíregyházán

A Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó együttese hétfői 2:0-s sikere után Nyíregyházán folytatja a Merkantil Bank Liga negyedik fordulójában. Az elmúlt években több alkalommal is a nyírségiek jöttek ki győztesen a párharcból, azonban a csabaiak szeretnék 3-ra növelni győzelmi sorozatukat és újabb értékes pontokkal hazatérni.
15:13
FEL