Három baleset a megye útjain

2019. március 24. 12:48 | behir

Három közlekedési baleset, három ittas járművezetés miatt történt rendőri intézkedés Békés megyében, szombaton.

Békés megyében, március 23-án három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre - írja a police.hu. Battonyán, a Fő utca és a Klapka utca kereszteződésében, 8 óra 45 perc körül motorkerékpáros kerékpárossal ütközött. A balesetben mindketten megsérültek, egyikük sérülése sem súlyos.

Orosházán, a Rákóczi út és a Báthori utca kereszteződésénél 14 óra körül elesett és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett egy kerékpáros lány. Békésen, az Ady Endre utcában, 17 óra 45 perc körül személygépkocsi segédmotor-kerékpárossal ütközött. A balesetben a motorkerékpár vezetője könnyebben megsérült.

Két férfit állítottak elő ittas járművezetés miatt a rendőrök március 23-án, Gyomaendrődön. Egyiküket 12 óra 45 perc körül a Fő úton, a másik férfit 17 óra 30 perc körül a Rákóczi Ferenc utcában igazoltatták. Mindketten személygépkocsit vezettek. Az előbbi esetben a mért légalkohol értéknek megfelelően a rendőrök közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték a járművezetőt. Az utóbbi intézkedésnél az ittas járművezetés miatt a férfi ellen büntetőeljárás indult. Őt a Szarvasi Járásbíróság szintén ittas vezetés miatt korábban eltiltotta a járművezetéstől, ezért a rendőrség szabálysértési őrizetbe vette és három napon belül újra bíróság elé állíthatják.

A Békési Rendőrkapitányság rendőrei március 24-én 1 óra 45 perc körül Békésen, az Ady Endre utcából előállítottak egy személygépkocsi-vezetőt. A férfinál az alkoholszonda ittasságot jelzett, majd a Békési Rendőrkapitányságon végzett két mérés eredménye is megerősítette az ittas járművezetés gyanúját. A rendőrök emiatt büntető feljelentést tettek ellene. A vezetői engedélyét nem tudták bevonni, mert a Békéscsabai Járásbíróság a férfit korábban már eltiltotta a járművezetéstől. A járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt a Békési Rendőrkapitányság a férfit őrizetbe vette és a rendőrkapitányság munkatársai három napon belül bíróság elé állíthatják.

 

További programok »

Itthon

Víz Világtalálkozó - a világ 118 országából érkeznek vendégek Budapestre

A két korábbi rendezvényhez képest többen, 118 országból több mint 2300-an jelentkeztek a kedden kezdődő Budapesti Víz Világtalálkozóra - közölte az MTI-vel hétfőn az eseményt előkészítő tárcaközi bizottság elnöke, a Külgazdasági és Külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkára.
15:04
FEL