Harmadszor is Bajnoki Döntő!

Hétfőn kezdetét veszi a Finálé!

Hétfőn kezdetét veszi a Finálé!

A bajnoki címvédő, és Magyar Kupa győztes Linamar – Békéscsabai Röplabda SE története harmadik bajnoki aranyérméért szállhat harcba. A hétfőn kezdődő, az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban csakúgy, mint az elmúlt két évben, ezúttal is a Vasas Óbuda lesz az ellenfele Soóséknak. A szezonban eddig hazai ellenfelekkel szemben veretlen bajnoki címvédő minden statisztikai mutatóban, minden körülményben ellenfele fölé tudott nőni ebben a szezonban is, így joggal reménykedhetnek a körösök völgyében, hogy a bajnoki finálé mérkőzés sorozatában is érvényesíteni tudja a csabai alakulat az erőfölényét. A számokat vizsgálva, láthatjuk,az idei szezonban 5/5, az elmúlt évek rájátszásait tekintve 7/6 mérkőzés/győzelem mutatóval bíró BRSE egyértelműen esélyesebb ebben a párharcban az idén, azonban a Vasast leírni, vagy kijelenteni, hogy az érmekre, kupára lehet kezdeni gravírozni a viharsarki együttes nevét, nagy butaság volna!  A fővárosiak idegőrlő, öt mérkőzéses elődöntőt vívtak az Újpesttel, ahol a lilák 0-2 – ről egyenlítettek a mérkőzések tekintetében, majd az ötödik meccsen a poraiból feltámadó piros-kékek beverekedték magukat a fináléba. Ezalatt a viharsarokban három könnyebb mérkőzéssel, majd edzőmeccsekkel készült a bajnoki címvédő, vasakarattal és hittel, a kitűzött célért együtt küzdve dolgoznak a lányok és a stáb, és őket ismerve, nem készítették még ki a báli ruhát a döntő előtt, azzal megvárják a célok beteljesülését. Sasa Nedelkovic csapata, céltudatosan, egész évben igazi csapatként dolgozott, a napi 5-6 órás edzésfolyam, a rengeteg kondi, videó, mentális tréning, a szezon teljes hosszában megmutatta hasznosságát, hiszen a BRSE hihetetlen küzdeni tudásról, sportemberi tartásról tett bizonyságot nem egy mérkőzésén, így hazai pályán, a várható telt házas első mérkőzésen nem is lehet más a célkitűzés, mint előnnyel fordulni a finálé második felvonására.

A játékosok nyilatkozatai:

Soós Nikolett: Nagyon örülök, hogy zsinórban harmadszorra sikerült bejutnunk a bajnoki döntőbe. Az év elején megfogalmazott egyik célunk a Magyar Kupa megnyerése mellett a triplázás volt. Az első feladatot már kipipáltuk és most a bajnoki aranyért hajtunk. Tudjuk jól, hogy a döntő sorozatnak teljesen más az atmoszférája és más a terhelés is, hiszen sorozatban kell jól teljesíteni és akár 2 héten keresztül is csúcsformában lenni. Ennek megfelelően készülünk kőkemény és hosszú edzésekkel, hogy mindenre, akár 5 mérkőzésre is készen álljunk. Bízom benne, hogy hétfőn újra megtelik a városi sportcsarnok, és lelkes szurkolóink hasonló hangulatot varázsolnak nekünk, mint tavaly ilyenkor.

Szakmáry Gréta: Az elődöntőt követően 2 hetünk volt felkészülni a Vasas elleni bajnoki döntőre. Úgy érzem a lehető legjobban használtuk ki az időnket. Több mérkőzést vívtunk már a Vasas ellen, ahol a kezdő csapat mindig változott, de ez minket nem akadályozz a munkánkban. Személy szerint nagyon várom a döntőt. Nem egy bajnoki döntőt játszottam már, de ez mindig új élményt nyújt. Mindent megteszünk, hogy Békéscsabára hozzuk a bajnoki aranyat.

Bodnár Dorottya: Nagyon várom az újabb kihívást. Kemény munkával és sok edzéssel jutottunk el eddig. A csapatban pezseg az adrenalin, készen állunk a harcra. Szeretnénk a legjobb játékunkkal megmutatni igazán mire is vagyunk képesek!

Fábián Fanny: Nagyon várom már a hétfői meccset. Biztosan óriási hangulat lesz, egy döntő mindig izgalommal tölt el. Végre igazán megmutathatjuk, mire vagyunk képesek, és bízom benne, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét. Győzni fogunk!

Szpin Renáta: A Jászberény elleni elődöntő mérkőzéseket követően kemény edzésekkel készültünk a döntőre! Mentálisan és taktikailag teljesen felkészültünk a párharcokra! A csapat nagyon együtt van, alig várjuk, hogy megmutathassuk, amiért kőkeményen dogoztunk 9 hónapon keresztül! Minden szurkolót várunk nagy szeretettel hétfőn este 18 órakor a városi sportcsarnokba!

Tálas Zsuzsanna: Nagyon várom mar a hétfői mérkőzést, hiszen most játszok először bajnoki döntőt a BRSE színeiben. Ugyan már ötször találkoztunk idén a Vasassal, mindig képesek vagyunk újat mutatni, éppúgy ahogy ők is, így semmiképpen sem szabad félvállról venni a mérkőzést. A legfontosabb hogy hazai pályán olyan agresszív nyitások és stabil nyitásfogadás szükséges, mellyel kézben tudjuk az egész mérkőzést tartani.

Nagy Viktória: Más hangulatban várjuk a Vasas elleni párharcot. Itt most minden eldől. Keményen készülünk fizikálisan és mentálisan is. Nagyon nagy segítségünkre lesz a csabai szurkolótábor.

Kierra Holst: Nagyon izgatott vagyok és várom, hogy pár napon belül elkezdődjön a döntő. Tudom és érzem, hogy nagyon keménynek és kitartónak kell lennünk a legnagyobb rivális elleni csatában. Kíváncsi vagyok, hogy játszunk majd a következő mérkőzéseken az elmúlt heti kemény felkészülés után.

Sarah Clement: Most is a Vasas ellen játszunk a bajnoki címért. Tudjunk, hogy nem lesznek könnyűek ezek meccsek, de rengeteget dolgoztunk és felkészültünk. Boldog vagyok, hogy látszik a sok munkától erősebbek és jobbak lettünk. Ennek az erőnek elégnek kell lennie, hogy megnyerjük a Magyar bajnokságot.

Tatjana Matic: Alig várom, hogy életem első bajnoki döntőjét játsszam egy másik országban. Sokszor játszottunk idén a Vasas ellen, amelyek mindig nagyon izgalmasak voltak. Remélem ez a döntő is az lesz. Mindig nagyon nehéz ellenük játszani, de megmutattuk eddig is, hogy tudjuk kezelni a nagy nyomást. Két hét kemény felkészülés áll mögöttünk, és készen állunk megmutatni legjobb játékunkat.

Molcsányi Rita: Nagyon izgatott vagyok a döntő miatt. Úgy érzem jól sikerült a felkészülés. Nagyon jól ismeri egymást a két csapat, ezért szoros mérkőzésre számítok. Mindent megteszünk, a győzelemért!

Korniss Ildikó: Izgatottan várjuk már a mérkőzéseket! Kemény napok állnak mögöttünk. Tudjuk, hogy az első meccs lesz a legnehezebb, de úgy érzem erre kellően felkészültünk. Nagyon örülök, hogy hazai pályán kezdhetünk és remélem, minél többen eljönnek. Nagyon nagy dolog és hihetetlen érzés teltház előtt játszani.

A mérkőzés április 18-án, 18,00 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a találkozót az M4 élőben közvetíti. Jegyek a helyszínen és elővételben is megvásárolhatóak a klub hivatalos tájékoztatása szerint. A csarnokban mindkét oldali lelátókat megnyitják.

Megosztás: