Harmadjára is a Szegya állt a dobogó legfelsőbb fokára a BSZC lövészversenyén

2024. április 16. 15:35 | Fajó Attila

2019 óta rendezik meg a Békéscsabai Szakképzési Centrum által kiírt és a MATASZ Békés Vármegyei Szervezete által támogatott lövészversenyt. A megmérettetés házigazdája és egyben győztese a Szent-Györgyi Albert Technikum volt.

A város középiskolái közötti kapcsolat erősítésére, a honvédelmi és rendészeti nevelés, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítése volt a célja annak a megmérettetésnek, amelyet a BSZC és a MATASZ Békés Megyei Szervezete 2023 októberében hirdetett meg. Az öthelyszínes versenysorozat ünnepélyes eredményhirdetést a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégiumban tartották meg kedden.

A Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés Vármegyei Szervezetének elnöke, Nagy Zoltán nyugállományú ezredes elmondta: a versenyben eredményesen szereplő fiatalok fizikális és mentális állőképességük legjavát adták, ami elismerésre méltó teljesítmény. 

– Ha már segítetünk házigazdaként a verseny megszervezésben, akkor illene meg is nyernünk azt – kezdte Sustik Barbara, a győztes Szegyás lövészcsoport egyik tagja az eredményhirdetés után. Második helyen a Vízmű csapata, harmadiként pedig a Trefort Ágoston Technikum tanulói léptek a dobogóra, illusztris vendégek és büszke felkészítő tanáraik jelenlétében.

 

 

– Örülünk annak, hogy újabb sikerrel gazdagodik az iskola idei évi tanulói teljesítménye, intézményünk büszke a rendészetis diákjaink eredményére – fogalmazott Tálas Csaba, a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium igazgatója.

Az eseményen az első helyezettnek járó elismeréseket átadó Mucsi Balázs főigazgató kiemelte: a széles körre kiterjesztett versenyt a BSZC saját tanárai szervezték meg és egyre több érdeklődő, hasonló profilú civil szervezetet is vonz az esemény. 

További programok »

FEL