Harmadik alkalommal rendeztek Országos Gaming Expo-t Békéscsabán

2024. április 13. 17:12 | behir.hu

Harmadjára érkezett Békéscsabára az Országos Gaming Expo. A szombati rendezvényen többek között lehetőség volt számítógépes játékok, illetve különböző sportok kipróbálására, sőt a képregényrajzolással is meg lehetett ismerkedni.

Az eseményt Békéscsabán a CsabaParkban tartották, amelyre több mint 2000 regisztrált résztvevőt vártak a szombati nap folyamán. 

– A rendezvény egyik célja, hogy kimozdítsuk a gyerekeket a számítógép mellől és egy fizikai rendezvényen hódoljanak a szenvedélyüknek, de ugyanakkor kipróbáljanak új dolgokat is. Emellett lehetőséget biztosítunk különböző sportok kipróbálására is – közölte Csanda Gergely főszervező. 

Az olvasás és a rajzolás népszerűsítése céljából a programok közt helyet kapott egy képregényzóna is.

– A pultunknál lehetőség van a hagyományos képregénykészítés technikáinak kipróbálására. Továbbá a digitális rajzolás világába is betekintést nyújtunk a rajztábláink segítségével – fogalmazott Péterszegi László rajzfilmkészítő. Hozzátette: nem csak a képregények iránt érdeklődőket várják, hanem bárkit, aki szívesen kipróbálná a digitális rajzolást.

A látogatóknak lehetőségük volt a nosztalgiázásra is, a szervezők retro játékokkal is készültek a rendezvényre.

 

Galéria

 

Osgyán Ágnes

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Itthon

Folyamatos a vihar utáni takarítás és a helyreállítás az orosházi kórházban

Megerősített személyzettel és nagy teljesítményű gépekkel takarítják és fertőtlenítik az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet helyiségeit. A július 17-én, szerda délután Orosházára lecsapó vihar és a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen beázott az intézmény. Az érintett szakrendelések átszervezése megtörtént, csütörtök reggel minden rendelés elindult, a betegellátás folyamatos.
14:13
FEL