Hangulatos borbély műhely nyílt Békéscsabán

2017. október 7. 12:02 | Mikóczy Erika

A múlt századot idéző hangulatú, de a mai igényeket maximálisan kielégítő borbély szalon nyílt Békéscsabán, a Wlassics sétány 5/4. szám alatt. Mint azt Recskiné Bunzel Lívia fodrászmestertől megtudtuk, a Lívia Borbély Műhely Gentleman’s Clubban olyan különleges szolgáltatásokat lehet igénybe venni, ami a századelőn teljesen természetes volt minden férfi számára: klasszikus meleg törölközős borotválás, pengés szakáll igazítás, valamint hajvágás.

– A nyáron jött az az ötletünk, hogy egy igazi borbélyüzletet nyissunk Békéscsabán. Többször voltunk Budapesten továbbképzésen, és láttuk, hogy gombamód szaporodnak a kimondottan férfiaknak szánt szolgáltatásokat nyújtó borbélyműhelyek. Mivel felszabadult egy üzlethelyiségünk, úgy gondoltuk, ez jó pillanat a váltásra. A férjem partner volt ebben, szakállasként kimondottan örült az ötletnek, „be is fogtuk” modellnek a képzéseink során. Rengeteget gyakoroltunk és képeztük az itt dolgozó borbélyokat, nagy öröm, hogy most megnyithattunk – fogalmazott Recskiné Bunzel Lívia.

Látva az érdeklődést a szakemberek bíznak abban, hogy népszerű lesz a hely, ahol a rohanó életstílus mellett a férfiaknak is lehetőségük nyílik egy kis kikapcsolódásra, miközben magabiztos megjelenést, egyedi stílust kapnak borbélyoktól. Ráhangolódásként egy hónapon keresztül felajánlották a Lívia Szalon férfi vendégeinek, hogy díjmentesen igazítják a szakállukat.

A csabai műhely egyik különlegessége, hogy a borbélyok valamennyien hölgyek, a műhely pedig egy igazi bár hangulatát árasztja. Mint azt Recski Ferenc elmondta, teljesen más, amikor hölgyek teszik fel a puhítókrémet az arcra, masszírozzák a bőrbe, és borotválnak, mintha otthon gyorsan megborotválkozik valaki. Megjegyezte azt is, hogy a jelenlegi legdivatosabb szakálltrendeket is kérhetik a vendégek, de akár haj- és szakálltetoválást is vállalnak. Ha konkrét elképzelés van azt is, megoldják, de szívesen segítenek is a vendégeknek az ott dolgozók.

 

Hogyan zajlik egy klasszikus, késes borotválás?

 

Íme néhány hasznos információ Lívia Borbély Műhely Gentleman’s Club szakembereitől: a késes borotválásnál először az arcszőrzet megfigyelése történik, majd fel kell puhítani a szőrt, így a következő lépés a meleg törülköző, amelyet körülbelül 3-5 percig hagynak az arcon, attól függően, hogy gyenge vagy erős arcszőrzete van a vendégnek. Ezután következik a borotvazselé vagy a borotvakrém felvitele. Majd hátra döntik a széket és a kinyitható, cserélhető pengéjű késsel elkezdődik a borotválás. Utána egy kellemes, hűsítő ápolót visznek fel az arcbőrre, egy kis arc- és nyakmasszázzsal felfrissítik a vendéget. Az utolsó lépés – azoknál a vendégeknél, akiknél szükséges – a kilógó szemöldök illetve fülszőr eltávolítása.

 

A szakálldivat újra visszatért

 

Még ha az arcszőrzet nem is mindenkinek áll jól, a szakemberek szerint a mostani modern szakálltrendek segítségével bárki megtalálja a hozzá leginkább illő fazont. A lényeg, hogy nem a formázatlan, elhanyagolt borosta a divat, hanem az ízlésesen, arcformához igazított arcszőrzet a trendi. Ha egy férfi szakállat visel, az szimbolizálhatja az erőt, érett lázadó énjét, lezser karakterét.  A frizura és a hozzá tökéletesen illő szakáll kombinációja sokat hozzátesz a férfi kifinomult és szexi megjelenéséhez.

Manapság szinte minden divatos frizurát párosítanak szakállal. Legyen az rövid haj vagy hosszú, a kombinációk lehetősége határtalan! Azonban, kedves férfiak, legyenek óvatosak, ha szakállat növesztenek! Fontos, hogy arcszőrzetet megfelelően ápolják és rendben tartsák!

Annak ellenére, hogy néhány férfi azt vallja, azért van szakálla, mert lusta borotválkozni, a szakáll ápolása nem igényel kevesebb törődést, sőt! Először is fontos a megfelelő speciális sampon, balzsam és fésű. Nyírásnál, formázásnál fontos a szakáll határainak a kijelölése a nyak vonalánál, de ugyanilyen lényeges, hogy a szájra sem lóghat rá. Havonta pedig mindenképpen érdemes egy frissítő vágást eszközölni, a szép és ápolt szakáll érdekében. Aki nem akarja házi módszerekkel ápolni a szakállát, hanem szeretne biztos, szakértő kezek közé kerülni, keresse fel a Lívia Borbély Műhelyt. És hogy mit kap itt a vendég? Profi szolgáltatást, laza hangulatban és autentikusan berendezett környezetben.

További programok »

FEL