Hamarosan megkezdődnek a békési aszfaltozási munkák

2021. március 4. 13:20 | behir

A Belügyminisztérium a települési önkormányzati feladatokra 181 millió forint támogatást nyújtott a városnak. Ebből 120 millió forintot a település számos körzetét érintő utcáinak aszfaltozására fordítanak.

 

– Idén tavasszal megkezdődhetnek az útalap aszfaltozási munkák, ugyanis a tervek szerint jó néhány utcát, összesen 15 171 négyzetmétert látnak el új útburkolattal a Belügyminisztérium által folyósított támogatásból. 120 millió forint ráfordítással új aszfaltburkolat kerül a már meglévő útalapokra – tájékoztatott Polgár Zoltán, Békés fejlesztésekért és beruházásokért felelős alpolgármestere.

A tartalék utcák aszfaltozása a tervezés során pontosított felületek mennyiségének függvényében történhet meg. A tervezet szerinti utcák: Kökény utca, Váradi utca, Rózsa utca, Kurta utca, Mónus Illés utca, Kölcsey utca, Jámbor utca, Gorkij (Fonó) utca, Szív utca (alaperősítéssel). Tartalék utcák: Lapos utca javítása, Lenkey utca (alaperősítéssel), Kereszt utca (alaperősítéssel), Kispince utca (szeszfőzde környéke).

– A Belügyminisztériumi támogatásból fennmaradó 61 millió forintot a Békési Galéria és a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum homlokzatának felújítására, a Városháza tetőszerkezetének javítására, valamint a Petőfi u. 4. szám alatti épület homlokzatának felújítására fordítunk majd. Ezeken az épületeken már régóta esedékes ezen munkálatok elvégzése – emelte ki az alpolgármester.

Az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására benyújtott pályázaton a megye 16 települése között Békés is nyert 39,6 millió forintot.

– A belváros szívében lévő Karacs Teréz utca átmenő forgalma az elmúlt évtizedek alatt jelentősen megrongálta az út burkolatát. Most lehetőség nyílik a járda és a teljes útfelület cseréjére. Így Békés Város Önkormányzata az utak aszfaltozására idén tavasszal összességében 160 millió forintot tud fordítan – összegezte Polgár Zoltán.

Forrás: Békési Polgármesteri Hivatal

További programok »

FEL