Hamarosan indulhat az István malom belső, teherbíró szerkezetének kialakítása

2019. augusztus 28. 13:34 | behir

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő közösségi oldalán adott hírt arról, hogy találkozott az épület tulajdonosainak képviselőjével, aki az aktuális helyzetről tájékoztatott.

"A békéscsabai István Malom falainak statikai megerősítését követően, hamarosan megkezdik a belső teherbíró szerkezet kialakítását. Erről Barkász Sándor, a tulajdonosok képviselője beszélt a mai bejárás alkalmával" – írja közösségi oldalán az országgyűlési képviselő, aki arról is tájékoztatást kapott, hogy a szakemberek a keresztmerevítést úgynevezett „szélrácsokkal” és sarokmerevítéssel erősítették meg, így a falak szél, földrengés és egyéb behatások ellen is stabillá váltak. Következő lépésként elindul a cölöpözés, amellyel a belső térben a falaktól három méterre tartóoszlopokat építenek. Ezeket összekötik a külső falakkal, illetve ezek az oszlopok lesznek majd a tartó elemei az újonnan megépülő szinteknek.

A békéscsabai István malom májusban égett le - tudósításunkat ide kattintva olvashatja el. Azóta a városban széleskörű összefogás indult az ikonikus épület maradványainak megmentésére – kapcsolódó írásainkat ezen a linken keresztül érheti el.

 

További programok »

FEL