Huszonhat csapat mintegy harminc féle halételt készített el hagyományos és modern, ínyencebb receptek alapján. A különleges ételek bemutatójával, illetve kóstolójával, valamint egyéb kiegészítő programokkal kísért esemény igazi gasztrokulturális napot jelent a látogatók számára.
Forrás: Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző Verseny Facebook oldala
Szonda István, a XXVI. Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző Verseny főszervezője kiemelte, hogy ez a nap egy igazi „halnap” a vizek városában, Gyomaendrődön.
– Tiszai, körösi és dunai jellegű halászlé, valamint egyéb kategóriákban lehetett nevezni a versenyre, így közel harmincféle halétel kerül terítékre. A szabály, hogy halból kell készíteni az ételeket, amihez mi biztosítunk halat, de saját alapanyaggal is lehet dolgozni – fogalmazott a főszervező.
Az eseményen egy hatalmas bográcsban háromszáz adag halászlé készült, így aki kilátogatott a másfél évtizedes hagyománnyal bíró eseményre, az nem maradt hal nélkül.