Halfőző verseny – begyújtottak Gyomaendrődön

17:41 | Bere Mátyás

Nemzetközi halfőző versenyt rendeztek Gyomaendrődön, az Erzsébet ligetben, hétfőn. A rendezvénynek nagy hagyománya van a Békés vármegyei településen, az idei megmérettetésre az ország számos részéről és határon túlról is érkeztek résztvevők.

Huszonhat csapat mintegy harminc féle halételt készített el hagyományos és modern, ínyencebb receptek alapján. A különleges ételek bemutatójával, illetve kóstolójával, valamint egyéb kiegészítő programokkal kísért esemény igazi gasztrokulturális napot jelent a látogatók számára.

 

Forrás: Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző Verseny  Facebook oldala

Forrás: Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző Verseny Facebook oldala

 

Szonda István, a XXVI. Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző Verseny főszervezője kiemelte, hogy ez a nap egy igazi „halnap” a vizek városában, Gyomaendrődön.

– Tiszai, körösi és dunai jellegű halászlé, valamint egyéb kategóriákban lehetett nevezni a versenyre, így közel harmincféle halétel kerül terítékre. A szabály, hogy halból kell készíteni az ételeket, amihez mi biztosítunk halat, de saját alapanyaggal is lehet dolgozni – fogalmazott a főszervező.

Az eseményen egy hatalmas bográcsban háromszáz adag halászlé készült, így aki kilátogatott a másfél évtizedes hagyománnyal bíró eseményre, az nem maradt hal nélkül.

 

További programok »

FEL