Helyszín: Gyulai Várkert – Vártó-parti sétány
Gyula
Szeptember 17-én ismét megrendezik a Békés Megyei Vadász- és Horgásznapot, melynek helyszíne ezúttal a Gyulai Várkert – Vártó-parti sétány lesz. A rendezvény egyik fő programja a VI. Körös-völgyi Halászlé- és Halételkészítő Verseny, ahol ismét a tradicionális, illetve különleges halas ízeké lesz a főszerep.
Tovább olvasom
Nagyobb a karácsonyi halválaszték az idén az elmúlt évhez képest, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) tájékoztatása szerint a kiváló minőségű halat a tavalyihoz hasonló áron lehet beszerezni.
A hal finom, a hal egészséges, a hal tápláló – tartják a szakemberek. A pozitívumok ellenére a statisztikák szerint mégis kevés hal kerül az asztalra hazánkban. A hazai fogyasztási szokások bár javuló tendenciát mutatnak, de még így is jelentősen elmaradnak az európai átlagtól
Elegendő hal lesz idén az ünnepekre, a közepesnek mondható haltermés ellenére, az árak tavalyhoz képest csak mintegy 5-7 százalékkal emelkednek - közölte a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője az MTI érdeklődésére. Lévai…
Van, aki főzve, van, aki sütve tálalja – sok családnál a hagyományos karácsonyi ételek közé tartozik a hal. A szakemberek azt mondják: továbbra is a ponty a legkedveltebb fajta Magyarországon. – A karácsony asztalra mindig kerül hal, ez nálunk hagyomány.…