Korán keltek a harmadik békési halászléfőző verseny résztvevői, hogy még a halászlé alapanyagát is maguk foghassák ki a Körösből. A levesekbe a ponty mellett több fajta hal is került, hogy a csapatok minél ízletesebb ételt mutathassanak be a zsűrinek.
– Teljesen vegyes, több halfajtával is dolgoznak a versenyzők, a helyi Körösnek a halfaunája megtalálható a bográcsokban. Alaplének általában kárászt, keszegféléket használnak, majd ezt spékelik meg harcsával vagy ponttyal – fogalmazott Balog Zoltán a rendezvény támogatója.
A megmérettetésen minden évben vannak új nevezők, de akadnak olyan csapatok is, akik már harmadik alkalommal főzik meg halászléjüket a rendezvényen.
– Minden évben benevezünk a versenyre. Tavaly másodikok lettünk, de idén szeretnénk megnyerni – mondta el Góga Sándor.
Az eseményt elsőként Karács Zoltán helyi ízőrző hívta életre, azzal a céllal, hogy a Körösök menti halászlé főzés hagyományait megőrizzék és bemutassák az érdeklődőknek.