Hagyomány, érték és közösség Békés megyében

2022. szeptember 16. 06:25 | behir.hu

A Békés Megyei Önkormányzat "Hagyomány, Érték, Közösség Békés megyében" című pályázata 730 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt a Széchenyi 2020 programban, Békés megye területén valósul meg.

– A Békés Megyei Önkormányzat megyei szintű projektjének elsődleges célja, hogy olyan közösségi programsorozat valósuljon meg megyeszerte, amely a települések közösségi kezdeményező- és cselekvőképességét fejleszti. Ennek érdekében különböző közösségi rendezvényeket és programokat, filmvetítéseket, tematikus táborokat és túrákat szervez a megyei önkormányzat. A programok révén a  megye lakossága megismerkedhet a megyei értékekkel, melyeket a már többéves munkának  köszönhetően a települések a települési értéktáraikban, a Békés Megyei Önkormányzat pedig a Békés Megyei Értéktárban tart számon – olvasható a megyei önkormányzat közelményében.

A Békés Megyei Önkormányzat célja a programmal egyúttal a társadalmi aktivitás és együttműködés növelése is. A közösségek, a helyi partnerség, az együttműködés, a civil szféra, a közösségi, térségi identitás, a településhez, térséghez kötődés a legtöbb településen, térségben erősítésre szorul, melynek jó eszköze a célzott közösségi programok lebonyolítása. Olyan táborok kerülnek megszervezésre, amelynek keretében a helyi értékek megőrzése, a megyei identitás erősítése játssza a főszerepet. A táborok eltérő tematikára épülnek. A túrák "Bakancs, pedál, evező" jelmondattal minden korosztály számára elérhetőek, gyalog-, kerékpáros és vízitúrák formájában. 

A Békés Megyei Önkormányzat Békés megye identitásának megerősítéséhez, a termékek egyediségének levédéséhez egy Békés megyei termék brand kerül kidolgozásra, mely hosszú távon  Békés megye szimbólumává válhat. A Békés megyei értékek összefoglalásaként, azoknak keretet adó  film elkészítését is tartalmazza a projekt. Készülnek majd városi és települési értékekről is önálló  kisfilmek. 

A projekt 2019. május 1. és 2023. április 30. között valósul meg.  

További programok »

Itthon

Tágra nyitották a patikák kapuit, Vésztőn ünnepelt a gyógyszerész szakma

Az országos rendezvénysorozat részeként Békésben is patikanapot tartottak szerdán. A rendezvény házigazdája ezúttal Vésztő volt. A kezdeményezés célja, hogy minél szélesebb körben megismertessék a lakossággal a gyógyszertárakban zajló szakmai munkát és a szolgáltatások sokszínűségét.
2023. június 7. 16:31
FEL