Hagyjon el ön is egy mikuláscsomagot!

2020. november 27. 07:28 | Varga Diána

Idén is lesz "Hagyj el egy mikuláscsomagot". Az akció harmadik éve azért jön létre, hogy egy kis örömöt csempésszünk egymás életébe.

Talán sosem volt még akkora szükség például a "Hagyj el egy mikuláscsomagot" akcióra, mint most – ezekben a szorongással, bizonytalanságokkal, rossz hírekkel teli időkben mindennél jobban szükségünk van olyan kezdeményezésekre, melyekkel boldoggá tehetünk másokat. Ezerszer és ezeregyedjére is azt halljuk az adventi időszakban, hogy adni jobb, mint kapni, és habár sokan tartják elcsépeltnek ezt a mondatot, bizony az adakozásnak komoly élettani hatásai vannak, jótékonyan hat például pszichénkre

Az országos akció évről évre ezreket mozgat meg, nem véletlenül. Az ötlet zsenialitása az egyszerűségében rejlik: állítsunk össze egy mikuláscsomagot, amelyet el kell hagynunk egy olyan – lehetőleg forgalmas helyen –, ahol valaki rátalálhat december 6-án vagy 7-én. Lehet ez egy park, egy óvoda, iskola, egy orvosi rendelő, hivatali folyosó ablakpárkánya, bolt vagy játszótér mellett. A szervezők azt kérik, hogy a a csomagra a készítő írja rá például azt: "Én egy elhagyott csomag vagyok. Azért hagytak el, hogy szebbé tegyem a napodat. Vigyél haza!" Azt is kérik, hogy a csomagról készüljön kép, amelyet az akció Facebook eseményéhez lehet feltölteni.

Új elemként a szervezők az egészségügyben, szociális, oktatási szférában dolgozóknak, rendőröknek, mentősöknek, tűzoltóknak, katonáknak, buszsofőröknek, hivatalokban dolgozóknak, takarítóknak, a közművelődési intémények munkatársainak, postásoknak és mindenkinek kedveskedni szeretnének, akik áldozatos munkájukkal azért tesznek, hogy nekünk kicsit könnyebb legyen a pandémiás helyzet. A feltételek ugyanazok, mint a fentebbi leírásban, vagyis csomagkészítésre kérnek bennünket, azzal a különbséggel, hogy a csomagot a kiválasztott szakmában dolgozó munkahelyén, otthonánál kérik elhelyezni, a közösségi médiás posztnál pedig érdemes a #köszönjük_a_munkátokat hashteget használni. 

A harmadik, szintén új elem a "Kitartás a karanténban" címet viseli: a cél, hogy olyanoknak készítsünk meglepetést, akik elkapták a koronavírus-fertőzést, covid-gyanúsak vagy hatósági házikaranténba kényszerültek. A feltételek itt is ugyanazok, ebben az esetben a posztnál a szervezők azt kérik, a készítők használják a #kitartást_a_karanténban hashteget a mellékelt üzenetben.

Az akció Facebook eseménye ide kattintva érhető el, míg a kezdeményezés közösségi oldala itt található.

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL