Háború a szomszédban – folytatódott az MCC előadássorozata

2023. március 7. 17:27 | Vári Bianka

A háború gazdasági hatásait vizsgálta a Mathius Corvinus Collegium békéscsabai előadásán a szervezet gazdaságpolitikai műhelyének vezetője.

Immár az új otthonában köszönthette előadóját a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képviselete. A szervezet mindössze néhány nap leforgása alatt költözött át a Kinizsi utcáról az Andrássy út 38. szám alatti épületbe. És habár a felújítás és a berendezés sem teljes még, a közönség érdeklődését ez nem befolyásolta: ismét telt ház előtt zajlott az előadás. Mittag Mónika képviseletvezető elmondta, hogy a gazdaságpolitikai műhelyvezetőt második alkalommal látták vendégül a vármegyeszékhelyen.

– A mai vendégünk az MCC-ben dr. Sebestyén Géza, aki a gazdaságpolitikai műhely vezetője. Kiváló szakértő, akit szinte minden nap láthatunk a különböző médiaműsorokban. Ezért gondoltuk, hogy elhívjuk hozzánk Békéscsabára, hiszen fontos, hogy az itt élő emberek is első kézből halljanak olyan információkat, amelyek a mai gazdasági helyzetet meghatározzák szinte napról napra – fogalmazott.

Sebestyén Géza a 7.Tv Aktuális magazinjának vendégeként bővebben is beszélt a hazánkat érintő legfontosabb kérdésekről.

Az előadó már tavaly is tartott prezentációt a békéscsabai közönség számára, most pedig a háború, a szankciók és az infláció összefüggéseit boncolgatta a beszámoló első részében.

– Ezen felül megnéztük, melyek ennek a gazdasági hatásai. A GDP egy fontos szám nekünk, közgazdászoknak, de sokkal inkább a foglalkoztatás, és a bérek alakulása. Megnéztük, hogy ebből a szempontból mi várható, milyen irányba fog a magyar gazdaság haladni, hogyha fennmarad ez a mostani háborús és szankciós helyzet – számolt be az előadó.

Az előadás végén a résztvevőknek lehetőségük volt feltenni kérdéseiket, ezzel is teljesebb képet kapva a háborús helyzetről.

További programok »

Itthon

Adathalász sms-ekre figyelmeztet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

Adathalász SMS-eket küldenek csalók látszólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nevében, a rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, és azt kérik, hogy jelentkezzen be az SMS-ben érkezett linken - hívta fel a figyelmet a szolgáltató szerdán az MTI-nek küldött közleményében.
15:00
FEL