Ha még Ön is WhatsAppot használ, ezekre a változásokra készüljön!

2021. november 24. 09:17 | behir.hu

A szeptemberben az Európai Unió által kiszabott bírság nyomán frissíti adatvédelmi elveit a WhatsApp csevegőprogram. A cég szerint a felhasználói adatok kezelése nem változik, viszont átláthatóbb lesz az adatok felhasználása.

– Az európai adatvédelmi testület felkérésére az ír hatóság szeptember elején szabott ki rekordösszegű, 225 millió eurós (82 milliárd forintos) bírságot a Facebook (utóbb Meta) tulajdonát képező cégre az unió általános adatvédelmi rendelete, a GDPR megsértése miatt. A döntés oka az volt, hogy elmulasztották közölni a felhasználókkal, hogy milyen országok joghatósága alatt kezeli az adataikat és hogy milyen adatok alapján azonosítják ismerőseiket – jelent meg a Sky News cikkében.

– Nem értünk egyet a döntéssel, és fellebbezünk ellene, mivel úgy hisszük, hogy a felhasználóink számára elérhetővé tettük a kérdéses információkat – közölte a WhatsApp szóvivője. Hottátette, hogy a felhasználó bárhol legyen is a világban, a végpontok közötti titkosítással megvédik a személyes üzeneteket, amelyeket senki, még a WhatsApp sem olvashat vagy hallgathat meg.

Az új adatvédelmi feltételeket egyébiránt nem kell minden felhasználónak kötelező érvénnyel elfogadnia. Az év elején, az új feltételek bevezetésvel kirobbant botrány kapcsán a felhasználók tömegével pártoltak el a csevegőprogram mellől.

Forrás: Sky News

További programok »

FEL