Ha Katalin locsog, karácsony kopog

2021. november 25. 11:30 | behir

A népi megfigyelés szerint "ha Katalin locsog, karácsony kopog", és fordítva, "ha Katalin kopog, karácsony locsog".

Ma Katalin kopog is, meg nem is: a fagyos reggelt az ország túlnyomó részén enyhe, egyes helyeken igen enyhe nappal követi.

Szakadozik, csökken a felhőzet, ugyanakkor jó eséllyel az Északi-középhegység területén egész nap borult, párás idő lesz a jellemző. A legtöbb napsütés az Alföld délkeleti részén valószínű – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Estétől vastagszik a felhőtakaró, késő este északon egy-egy helyen az eső is eleredhet. A többnyire mérsékelt délkeleti szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul. Késő estére -2, +6 fokra hűl le a levegő.

További programok »

Itthon

Számos rendelet hatályát meghosszabbította a kormány a háború miatt

Június 1-jével lejár a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet Magyarországon, a május 26-ai Magyar Közlöny alapján azonban számos ezen időszak alatt hozott rendeletet meghosszabbít a kormány, több helyütt helyettesítve a járvány miatti veszélyhelyzetre való hivatkozást "az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása érdekében" bevezetett veszélyhelyzettel.
10:30
FEL