Gyümölcsfákat ültettek Eleken az "Ültessünk, hogy élhessünk" országos programban

2024. március 26. 18:54 | Kovács Andrea

Elek város is csatlakozott a Kereszténydemokrata Néppárt „Ültessünk, hogy élhessünk!” elnevezésű, országos faültetési programhoz. Hétfőn a település parkjában elhelyezett gyümölcsfák ültetésén Vejkey Imre, a párt frakcióvezető-helyettese is részt vett, aki a teremtett világ és az élet védelmére hívta fel a figyelmet.

A teremtett világ védelméért indított faültetési kampányt a Kereszténydemokrata Néppárt. Az „Ültessünk, hogy élhessünk!” elnevezésű országos akció programja a fenntarthatóságra és arra  hívja fel a figyelemet, hogy az emberek ne csak elvegyék a Föld által nyújtott javakat, hanem ápolják, nemesítsék és gazdagítsák a bolygót.

– A gyümölcsoltó boldogasszony ünnepén megtartott faültetési program jól illeszkedett a Kereszténydemokrata Néppárt országos akciójába, amely a teremtett világ védelmének fontosságát hangsúlyozza, kiemelve, hogy ez egy olyan közösségi ügy, melyért országos szinten, közösen kell tenni. Különös jelentősége van, mert azt az életet képviseli, amit a mindenhatótól kaptunk és amit óvnunk, vigyáznunk kell, nemcsak magunkért, hanem másokért is.  Ahogyan vigyáznunk kell ezekre a kis fákra, csemetékre, amelyeket most elültettünk, úgy kell vigyáznunk mások életére is – hangsúlyozta az eleki faültetésen résztvevő dr. Vejkey Imre, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezető-helyettese. Hozzátette: a nagyhéten az ország több pontján ültetnek fát annak reményében, hogy ezzel is hangsúlyozzák az élet védelmének jelentőségét.

 

 

Az eleki közösségi parkban tíz gyümölcsfát ültettek el hétfőn délelőtt. A kezdeményezés illeszkedett az önkormányzat azon törekvései közé, hogy minél több zöldfelület épüljön ki a település területén – mondta el Szelezsán György polgármester.

– Az utóbbi négy évben majd' száz fát ültettünk el ide, mert itt korábban nem nagyon voltak fák és sokán járnak ide a játszótérre, illetve a sportpályára is. A város minden területén fásítani szeretnénk és arra törekszünk, hogy minél nagyobb zöldfelületek legyenek. A nagy álmom és célom, hogy egy zöld gyűrű vegye körbe a jövőben a települést, ez azt jelenti, hogy minden irányból szeretném, ha erdőt tudnánk telepíteni a jövőben – emelte ki a városvezető.

További programok »

Itthon

A sorok között kortyolni – Így fonódott össze a szépirodalom a borkultúrával

A 95. Ünnepi Könyvhét helyi programkavalkádjának csendes lezárása volt a Könyvheti Borudvar, amely a Békés Megyei Könyvtár Munkácsy-udvarában kapott helyet. A szombat esti szimpóziumon a borkultúra és az irodalom kellemesen savas elegyét fogyaszthatták a megjelentek a – Vozár M. Krisztián zongoraművész révén – kis szekundokkal, tercekkel kibélelt térben.
20:56
FEL