Gyulára érkezik a Hippolyt, a lakáj

Január 17-én 19 órai kezdettel egy klasszikus zenés vígjáték látható Gyulán. A Hippolyt, a lakáj című örökbecsű darabot az Erkel Ferenc Művelődési Központban mutatják be és egyik különlegessége az, hogy Mikó István rendezi.

Eisemann Mihály-Zágon István-Nóti Károly: Hippolyt, a lakáj című zenés vígjátékát a rendező személye és a kiváló szereposztás mellett kuriózummá teszi az is, hogy a társulat alig egy hónappal a bemutató után érkezik a fürdővárosba. A Turay Ida Színház művészeinek előadásában a közismert történet alaposan megdolgoztatja a rekeszizmokat

Schneider Mátyás fuvarozó egyik napról a másikra sikeres lesz. Gazdagságát azonban megkeseríti, hogy felesége egy grófi lakájt szerződtet, mert nagypolgári életet akar élni. Az arisztokrata családoknál szolgáló Hyppolit megjelenése az újgazdag Schneider-házban számos nevettető, mulatságos helyzetre ad alkalmat. A pedáns komornyik mellett további bonyodalmakat okoz Nagy András mérnök, aki szerelmes Terkába, ezért inkognitóban dolgozik a cégnél, hogy a főnök lánya közelében lehessen. Schneiderné azonban már kinézett Terkának egy jó partit: Makátshoz, a jó családból származó udvarlóhoz akarja adni. A dolgok persze – ahogy egy jó vígjátékhoz illik – a végén szépen elrendeződnek, s otthon a nézők nagy része nevetve idézi fel a ma már klasszikus mondatot: „holnaptól a hagymát is hagymával eszem”.

A Hippolyt, a lakáj zenés vígjáték főbb szerepeiben Frech Zoltán, Mikó István, Hűvösvölgyi Ildikó, Szilvási Judit, Pásztor Máté és Benkő Péter látható.

A darab az Erkel Bérlet sorozatban látható. Jegyek korlátozott számban kaphatók az  Erkel Ferenc Művelődési Központ jegypénztárában 6.000 forintos áron.

 

Forrás: gyulaikult.hu

Megosztás:

Címke: , ,