Győzött és feljutott az NB III-ba a Békéscsaba 1912 Előre második csapata

2021. június 12. 19:50 | Papp Ádám Sándor

A lila-fehérek 3:0-s előnyből várhatták az osztályozó második összecsapását szombaton, miután június 6-án a Tarpa otthonában arattak magabiztos győzelmet.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE II. – TARPA SC 2:1 (1:1)

Békéscsaba, Kórház utcai Stadion. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Péter, Balla Levente).

Békéscsaba: Czinanó Áron, Sipaki Patrik, Pilán Márkó, Bukor Zoltán, Kasik Ákos, Ilyés Tamás, Bónus Marcell, Csicsely János, Szabó Péter, Fazekas Lóránt, Szabó Zsombor. Cserék: Nagy Szabolcs, Czvalinga Áron, Farkas Ádám, Varga Tamás, Pap Szabolcs, Zelik Csaba, Máris Domik. Vezetőedző: Brlázs Gábor.

Tarpa: Somogyi Pál, Fejes János, Tüzes Zsolt, Dobrovolszki Jenő, Nádim Norbert, Buda Péter, Vajda Artúr, Fülöp Krisztián, Zagiev Vitálij, Sándor István, Gál Richárd. Cserék: Smosh Ishtvan, Trombola Vilmos, Rozman Sándor, Szabó Roland, Djácsenkó Vitalij, Losonczi Bence, Motychka Oleksandr. Vezetőedző: Huszák Géza.

A mérkőzés első perceiben a lilák birtokolták a labdát, az első veszélyes helyzet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bajnok előtt adódott: az 5. percben az alapvonalról adta be a labdát Vajda Artúr, a vendégek csatára elől azonban Czinanó Áron szedte össze a labdát. Alig egy perccel később megszerezte a vezetést a házigazda: egy előre ívelt labda után rosszul helyezkedett a piros-feketék kapusa, akit Ilyés Tamás ejtett át (1:0). A 11. percben ismét az Előre veszélyeztetett: Bukor Zoltán került ziccerbe, a támadó azonban a kapu fölé emelte a labdát. Két perccel később óriási helyzethez jutott a vendég együttes. Egy szögletet követően Dobrovolszki Jenő fejelt, de az éppen gólvonalon álló csabai védő menteni tudott. A 15. percben ismét Vajda veszélyeztette a lilák kapuját, a támadó mintegy 25 méterről lőtt, Czinanó azonban bravúrral védte a próbálkozást. A 22. percben a csabai Szabó Zsombor kapta a meccs első sárga lapját, a jobb oldali védőt veszélyes játék miatt büntette a játékvezető. A szabadrúgás nem volt veszélyes, ám utána több szögletet végezhetett el a Tarpa, beszorult saját kapuja elé az Előre. Az ivószünetet követően is a vendégek dolgozták ki a helyzeteket: a 30. percben Sándor István lövését Szabó vágta ki ismét a gólvonalról. A mérkőzés következő említésre méltó történése a 37. percben érkezett, amikor Bónus Marcell tüzelt a vendégek kapuja mellé mintegy 25 méterről. Alig egy perccel később Nádimov Norbert játszotta magát üresre, majd lőtt Czinanó kapujára, a hálóőr magabiztosan fogta a próbálkozást. A félidő vége előtt kiegyenlített a vendégcsapat: a 46. percben Tüzes Zsolt lőtt ballal mintegy 20 méterről, a próbálkozást nem tudta hárítani az Előre kapusa (1:1).

A fordulást követően a 47. percben ismét megszerezte a vezetést az Előre: a csereként beálló Máris Dominik passza után Csicsely János került ziccerbe, a játékos okos mozdulattal hozta helyzetbe Ilyés Tamást, a támadó pedig a kapuba bombázott (2:1). A nézőknek egészen a 61. percig kellett várniuk a következő helyzetre, amikor a vendégek gólszerzője, Tüzes tekert, lövése azonban a csabai kapu fölé szállt. A 73. percben közönségszórakoztató csellel játszotta magát üresre, majd adta be a labdát a csereként beálló Varga Tamás, Szabó Péter óriási erővel eleresztett kapáslövése a vendégek felső lécén csattant! 4 perccel később ismét Varga beadása jelentett veszélyt, ezúttal Bónus Marcell érkezett és mintegy 18 méterről a kapu fölé lőtt. 10 emberre fogyatkozott az Előre, miután a mérkőzés 84. percében piros lapot kapott Máris Dominik. A csatárt fellökték, majd miután a játékvezető nem fújt a sípjába, a fiatal játékos a földön fekve szándékosan hasba talpalta ellenfelét több alkalommal. A 89. percben Ilyés megszerezhette volna harmadik gólját és végleg eldönthette volna a mérkőzést, a támadó azonban a kapu mellé gurított ziccerben. Fél perccel később Rozman Sándor kapott kiváló labdát, majd lőtt a rövid oldal irányába, Czinanó hárítani tudott.

A mérkőzésen végül nem született több gól, így a Békéscsaba 2:1-es sikert aratott. A lilák összesítésben 5:1-re múlták felül ellenfelüket, így kvalifikálták magukat az NB III-as mezőnybe a 2021/22-es kiírásban.

További programok »

Sport

"A küzdősport iskolai oktatása nem szólhat arról, hogy ki kit ver meg!"

A karate elemek oktatásának egyre nagyobb szerep jut az oktatási intézmények testnevelés óráin. A karate kerettantervet már akkreditálták, így elkezdődött az „aprópénzre váltása” ennek a fontos munkának, vagyis, hogy egyre több iskolában és egyre nagyobb mértékben kerüljön sor a karate elemek oktatására. Gregor László kérdéseire sensei Csákvári László VIII. DAN karatemester válaszolt.
18:17
FEL