Gyermekrajzok mutatják: csak a környezetünk megóvásával élhetünk egészségesen

2018. november 30. 08:34 | Kovács Andrea

Békéscsaba önkormányzata és az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetsége 2018-ban is közös rajzpályázatot hirdetett:  „Egészséges környezet, a természet” címmel. A rajzpályázat díjátadó ünnepségét, és az alkotásokból rendezett kiállítás megnyitóját a Békés Megyei Könyvtárban tartották.

 

 

Turiné Kovács Márta a békéscsabai polgármesteri hivatal oktatási, közművelődés és sport osztályának vezetője köszöntőjében hangsúlyozta: a pedagógusoknak az egészségügyi dolgozókkal karöltve rengeteg munkája van  abban, hogy legfőbb értéknek az egészséget tekintse minden óvodás és iskolás. Az alkotó tevékenységen keresztül pedig könnyebben meggyőzhető egy tehetséges és érdeklődő gyermek arról, hogy csak környezetünk és a természet megóvásával élhetünk egészséges életet. A természet mérhetetlenül gazdag tárháza, rengeteg ötletet adhat az alkotáshoz. Csak ki kell nyitni a szemünket és máris körülvesznek minket a rajzolni, festeni, mintázni való témák. Egy madarat, virágot, erdőt ha észreveszünk, máris szebb lesz a napunk tőle – fogalmazott Turiné Kovács Márta.

 

Fotó: Ujházi György

 

A természeti értékeket bemutató rajzpályázatot 4 kategóriában – óvodások, az általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjai és a középiskolások  – hirdették meg. Közel 250 alkotás érkezett, amelyeket szakértő zsűri értékelt. Ván Hajnalka művészettörténész a zsűri egyik tagja elmondta: az óvodás korosztályban olyan sok pályamű érkezett, hogy 5 kategóriában is díjazták a gyerekeket. Általános iskola alsó- és felső tagozatban illetve a középiskolások között 3 csoportba sorolták a díjazott alkotásokat.  A zsűrizésnél fontos volt, hogy az alkotáson a címnek megfelelő téma szerepeljen, illetve nézték, hogy milyen módon jelenítette meg a gyermek a az egészséges környezetet, mennyire volt kreatív. A kicsiknél pedig különértékelték a vidám, szép, színes vidám munkákat.

 

 

További programok »

Kultúra

FEL