Gyerekek rajzaiból nyílt kiállítás a Munkácsy Mihály Múzeumban

2024. április 20. 16:32 | behir.hu

Sport és egészséges életmód tematikával hirdetett gyermekrajz-pályázatot a Munkácsy Mihály Múzeum. A pályázat eredményhirdetésére és a munkákból összeállított kiállítás megnyitójára szombaton került sor a múzeum Pátkai Ervin kiállítótermében.

Negyvenötödik alkalommal hirdetett gyermekrajz-pályázatot a Munkácsy Mihály Múzeum. Az idei évben a fő téma a sportolás és az egészséges életmód volt. A pályázatra közel 500 alkotás érekezett, amelyek közül 59 egyéni és 7 csoportos munkát ítélt a szakmai zsűri elismerésre méltónak. 

– Az idei tematika igazán népszerű volt a gyerekek körében, mivel ezek olyan területek, melyek a midennapjaik részét képezik. Naponta részt vesznek testnevelés órákon, sokan járnak edzésekre is – osztotta meg Gyarmati Gabriella művészettörténész. Hozzátette: a pedagógusoknak is kiemelt szerepe van a rendezvénysorozat sikerességében.

Szantner-Nagy Zara elmondta: harmadikos koráig járt néptáncra és alkotásukon szerették volna megmutatni, hogy a tánc is lehet sport.

A néptánc több gyermek munkáját is inspirálta.

 – Szerintem jó móka táncolni és közönség előtt megmutatni, hogy milyen szép a magyar néptánc – mondta el Tomázy Márk.

A gyerekek munkáiból összeállított kiállítást május 26-ig tekinthetik meg az érdeklődők a múzeum Pátkai Ervin Termében és a Kolozsváry-Tevan Teremben.

Galéria

 

Osgyán Ágnes

További programok »

Békéscsaba

FEL