Gyebnár Dávid: Sok embert tudtunk megszólítani

2022. április 3. 22:41 | Papp Ádám Sándor

A jelenlegi feldolgozottsági adatok alapján a békéscsabai központú választókerületben a Mi Hazánk Mozgalom indulója gyűjtötte a harmadik legtöbb voksot.

Gyebnár Dávid a behir.hu kérdésére elmondta: látva a jelenlegi eredményt, nagy meglepetés született a baloldal számára, hiszen előzetesen erős körzetként számoltak Békés megye 1-es számú választókerületével.

A Mi Hazánk Mozgalom jelöltje a szavazatok közel 7 százalékát szerezte meg. Elmondása alapján amennyiben a teljes feldolgozottságot követően 5 százalék lesz a neve mellett, akkor elégedett lesz, hiszen rengeteg munka előzte meg a választásokat.

– Őszintén, minimálisan csalódtam, mert békéscsabai vagyok, ezért jobban szerettem volna, hogyha a városban több szavazatot kapok. Azzal tisztában vagyok, hogy egy radikális párt képviseletében ez mindig nehezebb feladat. Elsőként a vidéki adatokat néztük, akkor még 7,14 százalékon álltam. Úgy látszik, hogy itt is érvényes lesz az a tendencia, hogy a mi pártunk elsősorban a falvakban és a kis településen lesz erősebb. Számomra az a meglepetés és egy igen csak erős fricska a baloldal számára, hogy ők erős körzettel számoltak itt az első körzetben és hogy Stummer János nagy esélyes lehet a győzelemre. Összességében úgy értékelem, hogy a baloldal nagyot bukott és az én szempontomból, ha 5 százalék fölött tudok teljesíteni, akkor elégedett leszek – értékelt Gyebnár Dávid.

További programok »

Választás 2022

Alföldi Károly: Több ponton okoz gondot a forgalom

Közlekedésbiztonsági témában tartott sajtótájékoztatót Békéscsabán, a Lencsési lakótelep egyik parkolójánál Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Alföldi Károly, a Fidesz-KDNP 4. számú választókörzetének képviselőjelöltje (az időközi választás június 26-án lesz Békéscsabának ebben a választókerületében).
2022. június 23. 17:00
FEL