Gyalogló verseny Békéscsabán - vb kvalifikáció volt a tét

2023. április 23. 12:59 | Vári Bianka

44. alkalommal szervezett nemzetközi sportgálát a Békéscsabai Atlétikai Club. A rendezvény részeként vb kvalifikációs gyalogló versenyt szerveztek 20 kilométeren, női és férfi egyéni versenyzőknek. Emellett utánpótlás és a gyermek korcsoportokban is indítottak versenyeket, miközben több sátornál különböző ügyességi – és sportfeladatokat próbálhattak ki az érdeklődők.

Április negyedik vasárnapján ismét sportolók töltötték meg Békéscsaba utcáit, hiszen a helyi atlétikai klub gyalogló versenyt és sportgálát szervezett. Immár 44. alkalommal mérhették össze teljesítményüket neves gyaloglók, melyen a legjobban teljesítők pedig bebiztosíthatják helyüket a budapesti világbajnokságra.

– Tudjuk jól, hogy nagyon sok sportág áll sorban a versenyzőkért és az edzeni, versenyezni akaró fiatalokért, ezért úgy gondolom, hogy nem szabad összehasonlítani a mostani létszámot a 30-40 évvel ezelőttivel. Megfelelő a létszám, akiknek kell, azok itt vannak, és síkra szállnak a budapesti vb részvételért – mondata el a szervező Békéscsabai Atlétikai Club elnöke, Tóth Sándor.

Elsőként a felnőtt férfiak és nők 20 kilométeres gyaloglása startolt el, reggel 9 órakor, majd fél tízkor 10 kilométeren U20 és U18-as korosztály indult, 10 órától 5 kilométeren mérhették össze ügyességüket a fiatalok, majd 10 óra 30 perctől a legfiatalabbak indulhattak, 1 kilométeren.

A férfiak 20 kilométeres versenyén Helebrandt Máté, a nőknél Récsei Rita ért be elsőként, míg a békéscsabai Oláh Barbara nem teljesítette a távot.

fotó: Vári Bianka (behir.hu)

A versenyek közben a kiérkezők különböző ügyességi, gyorsasági sportfeladatokat próbálhattak ki a bevásárlóközpont előtt. Volt lehetőség többek között célba rúgni és dobni, távolba ugrani, vagy sprintelni. A feladatok sok iskolást csábítottak.

– Jól érzem magamat, eddig futottam, és akadálypályát csináltam, dobtam rakétát. Azért jöttem ki, mert szeretek futni is, meg dobni is, úgyhogy szeretnék végigmenni a pályán – fogalmazott az egyik kislány.

– Az iskolában mondták, hogy jó lenne kijönni futni, én pedig megkértem a csapatomat, hogy próbáljuk meg, hátha sikerül. Beleegyeztek, és szerintünk mi vagyunk a megrettenthetetlenek – mondta egy másik lelkes fiatal.

Tizenegy órától már az általános iskolások, a családok és baráti társaságok versenye következett. A programok egész délelőtt zajlottak, majd eredményhirdetéssel, és a kategóriák legjobbjainak díjazásával zárult.

Galéria

További programok »

FEL