Gulyás: Igazságos választási rendszert!

Az egyéni képviselők helyett arányos, tisztán listás választási rendszert szeretnének bevezetni a 2018-as parlamenti választásokra a Közös Ország Mozgalom tagjai. Erről a politikai kezdeményezés elindítója beszélt hétfőn Békéscsabán tartott fórumbeszélgetésén.

A mozgalom elindulásának hátteréről beszélt annak alapítója, Gulyás Márton Békéscsabán. A kezdeményezés fő célja a választási rendszer megváltoztatása, ehhez pedig több ellenzéki politikus is csatlakozott. Dr. Matlák Gábor ügyvéd, a Liberálisok pártjának Budapest XV. kerületi önkormányzati képviselője elmondta, a mozgalom nem indul a választáson, csak ezt a munkát szeretnék elvégezni. „Emiatt az összes magyar demokrata, akinek nem tetszik, ami ebben az országban folyik, az valamilyen módon ebben a mozgalomban részt vehet” – tette hozzá.

Gulyás Márton szerint több pénzt kellene juttatni a pártoknak a kampányukra, amit átlátható módon kellene elkölteniük, továbbá a közmédiában meghatározott helyre lenne szükség az ellenzéki pártok számára. A mozgalom fő célja, hogy a következő parlamenti választásokon az egész országban ugyanarra a pártlistára szavazhassanak az emberek. Szerintük ugyanis ez tükrözné a valódi választói akaratot.

Hozzátette: szeptember 20-án elképzeléseikről javaslatcsomagot nyújtanak be a parlamentnek, amelyet ha egy hónapon belül nem tárgyal meg az országgyűlés, október 23-án a polgári engedetlenség eszközéhez folyamodnak.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , ,