Gulyás: A papok és lelkészek oltására is sor kerül

2021. április 17. 16:25 | behir

Az indoklás szerint a lelkészek a járvány ideje alatt is végezték feladataikat a kórházakban, az oktatásban, valamint a temetési szertartásokon.

 

– Az egészségügyi dolgozókhoz, illetve a pedagógusokhoz hasonlóan – a történelmi keresztény egyházak kérésének megfelelően – a papok, lelkészek is megkaphatják tömbösítve a koronavírus elleni védőoltást – jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormányt korábban Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke és Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke fordult kereste meg a lelkészekre vonatkozó soron kívüli oltás kérésével. Az egyházak képviselő úgy foglmaztak, hogy mivel a lelkipásztorok fontos tevékenységet végeznek: többek között kórházakban látnak el feladatokat, iskolákban oktatnak és temetési szertartásokat végeznek a járvány idején is, ezért ők is részesüljenek oltásban.

– A járvány súlyos mentális problémákat okoz az emberek életében, ezért a lelki támogatás különösen fontos – fogalmazott Balog Zoltán.

Forrás: MTI

További programok »

FEL