Gímszarvasborjú a Bocuse d'Or kontinensdöntőjén

2016. május 11. 12:23 | Fekete Kata

 Ma rendezik a világ legrangosabb szakácsversenyének számító Bocuse d'Or kontinensdöntőjének második napját, amelyen kilenc másik ország versenyzői mellett a Széll Tamás vezette magyar csapat is elkészíti versenyfogásait.

Széll Tamásék a 8-as boxban készíthetik el 5 óra 35 perc alatt a hónapok precíz tervezésével és finomításával kigyakorolt ételeiket. A másik kilenc konyhában Hollandia, Olaszország, Oroszország, Svájc, Horvátország, Franciaország, Belgium, Dánia és Svédország csapata készítheti el és mutathatja be a haltányért, majd a vadtálat, amelyek fő alapanyagai a dunai kecsege és a gímszarvasborjú. 
A verseny első napján, kedden az izlandi, az osztrák, a norvég, a bolgár, a finn, a német, az észt, a spanyol, a brit és a török csapat főzött. Ma este derül ki, hogy a 20 csapat közül melyik tizenegy jut ki a zsűri döntése alapján Lyonba, a 2017-es világdöntőre, amelyen az amerikai, az európai és az ázsiai kontinentális döntő legjobbjaival együtt összesen 24 ország séfje vesz majd részt.

MTI

FEL