Galgóczi: Húsvétkor csak a szűk család találkozzon

2021. március 29. 06:27 | behir.hu

Ezidáig már 1 millió 900 ezer ember kapta meg az oltást, több mint hatszázezren pedig a második dózist is, de továbbra is fontos a fegyelmezettség.

 

– Továbbra is a koronavírus-járvány harmadik hullámának felszállóágában vagyunk, az elmúlt napon is csaknem tízezer új fertőzöttet regisztráltak – mondta el Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) osztályvezetője az M1 műsorában. Kiemelte ,hogy következő napok, hetek is nehezek lesznek, és továbbra is fontos az emberek fegyelmezett viselkedése, a korlátozó, higiénés szabályok betartása.

Az osztályvezető ismertette, a védőoltások beadása folyamatosan zajlik, eddig 1 millió 900 ezer ember kapta meg az oltást, és több mint hatszázezren már a második dózist is. A jövő héten elkezdődik a pedagógusok oltása is.

– A húsvétra való készülődés és a húsvéti ünnepek során is fontos a járványügyi szabályok betartása, éppen ezért kerülni kell a zsúfolt helyeket, be kell tartani a megfelelő védőtávolságot, de nem szabad megfeledkezni a kézmosás, a kézfertőtlenítés és a maszkviselés fontosságáról sem – fogalmazott Galgóczi Ágnes. Hangsúlyozta, hogy húsvétkor lehetőleg csak a szűk család találkozzon, azonba ha az oltás után már kialakult a védettség, a nagyszülőket is meg lehet látogatni.

Forrás: M1

További programok »

FEL